Monday, 17 January 2011

Ada siapa yang GENIUS pasal ikan..!

Salam..

Kata orang..
Sekilas ikan di air..
Sudah ku tahu jantan ke betina..
So..
Untuk orang yang berilmu sebegitu..
Eden nak minta bantuan..
Eden ada bela ikan kaloi..
2 ekor semuanya..

Yang menjadi tanda tanya..
Apakah jantian ikan kaloi milik eden itu..
Dibawah ada serba sedikit info sal ikan kaloi eden:

Jenis: Kaloi albino
Tempoh belaan: 6 bulan..
Jantina: ???
Jumlah: 2 ekor..
Besar: 1 1/2 tapak tangan eden..
sifat: agresif..
makanan kegemaran: cengkerik & ulat.. selain anak ikan carb..
minuman kegemaran: xde..
warna: putih kemerahan..
warna mata: hitam..

Persoalan:
1. Jantina 2 ikan kaloi eden itu..
2. Tempoh 'baligh' ikan kaloi..
3. Sifat ikan kaloi jantan dan betina..
4. Suasana untuk mengawan (jika ada laa)
5. Pemakanan tambahan bagi menggalakkan pembiakan..

Tolong eden ya..!
Eden sememangnya menganggap ikan-ikan kaloi eden tu..
Cam anak eden sendiri..
Kalau tak berbual dengan derang tak sah..
Yang BESTnya derang faham..

ikan kaloi eden besar cam ni..!

5 Komentar:

apezs shah said...

lah ngat ini derang.. hehee cantik sgt dah.. apezs xpandai la Long. rindula kat derang. nak g tapi daddy dia xde umah.

Lelaki Ini said...

wah
besh2!
nak seko boleh..
i have no idea tok jawap semua persoalan kat atas!

adamzico said...

lelaki ini: bukan taknak kasi.. derang berdua la belahan hati eden ni ha.. huhu.. sayang derang!!! muah3!

apezs: tu la.. busy memanjang kan.. bila la leh lepak2 dengan uncle derang ni.. kan! wink!

apezs shah said...

ontah lor..ahakz..;)

adamzico said...

apezs: huhu.. cam ne uncle apezs nak ada cucu kalau tak tau.. huhu

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!