Thursday, 17 March 2011

Tanggapan Gurl ke atas Boi..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum W.B.T..

Kekok bebeno..
Lama jugak lah tak menaip N3..
Lama tak AKTIF berblog..
BCR always the BEST channel to lepakking.. Kan?

Nak tanya GURL satu soalan ni.. sila JAWAB.. Ya?
Kalian nak Boifren yang JADIK diri sendiri ke atau hipokrit..
Kalian nak Boifren yang jadik cam mana yang kalian hendak atau terima dia apa adanya..

Letakkan SITUASI ini dalam Boifren anda..
1) Boifren anda akan CALL atau TEXT anda bila dia rasa dia nak berbuat sedemikian..
Apa yang ANDA akan lakukan..?
Adakah dia layak untuk bergelar Boifren jika sememangnya dia sebegitu sifatnya..?

2) Boifren anda OBSES dengan kerjaya dan perkembangan kerjayanya..
Apakah ANDA support akan kerjaya pilihannya..
Atau kalian nak dia berikan SPACE untuk kalian berdua-duaan..

3) Boifren anda terlalu FOKUS kepada Playstation, PSP dan seumpamanya..
Itu cara dia melepaskan TENSION..
Apakah ANDA akan menemaninya (berada disisinya)..?
Atau anda mahu dia FOKUS kepada perkembangan percintaan kalian berdua..

4) Boifren anda tak berikan apa-apa HADIAH..
Bukan sahaja untuk BIRTHDAY, Anniversary malah hari-hari istimewa ANDA..
Baginya kehadirannya itu melebihi segalanya..
Adakah ANDA tetap mahukan hadiah..?
Atau anda akan membalas dendam kepadanya bila tiba waktu pentingnya pula..?

Apakah ANDA sayang Boifren anda seadanya..
Jika seadanya..
Apakah akan akan tertanya-tanya..
Dia taknak CALL or TEXT anda kah..?
Dia tak ada MASA or SPACE untuk anda kah..?
Dia lebih gemar luahkan ketidakpuasannya pada gadget miliknya berbanding luahkan masalahnya untuk anda dengarkan..
Dia tak pernah UCAP or BERI hadiah kepada anda kah..?

Apakah SEMUA itu penting bagi anda..?
Jika YA..
Kenapa ANDA menyatakan anda menyintai, menyayanginya seadanya..?

Boi ada EGOnya..
Namun tak bermakna EGOnya itu tidak akan berkurangan..
Itu juga bukan bermakna dia tidak menyintai kamu..
Jika itu adalah dirinya..
Apakah ANDA mahu menerimanya sebagai teman hidup..?

Gurl ada senjatanya..
Airmata mainan emosi..
Bisa juga menundukkan lelaki dengannya..
Bukankah Gurl dicipta dari tulang rusuk kiri Boi..?
Bukankah Boi dan Gurl dicipta untuk saling melengkapi..?
Apa yang penting ialah Kasih Sayang..
Apa yang penting ialah Penerimaan..
Setiap manusia ada kelebihan dan ada kekurangannya.. Kan?
Jika kamu menerima apa adanya dia..
Dia pasti menerima kami apa adanya kamu..
Percayalah..

p/s: Boi akan sentiasa mengingati Gurl walau dalam masa paling sukar..
Mesti terbeban dengan tugas-tugasnya..
Dia akan terus menyintai dan mengingati Gurl..
Kalau dia tak CALL.. Tak TEXT.. Tak ingat Hari Istimewa anda atau kalian berdua..
Bukan bermakna CINTA nya itu kurang..
 Apakah semua itu PENTING dari sebuah ingatan yang tulus penuh dengan kasih sayang..?


Sila lontarkan KOMENTAR di sini ya..?

32 Komentar:

►AdamXis◄ said...

Assalam...tanye gurl jer...away laa cam nie...he3.no komen pasal atas nie...hak3.mcm...hurm

►Kartun - Wall E Draf part-1

adamzico said...

adam: laa.. anggaplah anda tu boifren sapa2.. adakah anda penah wat semua tu.. hehe.. tenkiu drop comment kat sini.. appreciate it so MUCH.. wink!

elyna said...

mls nk komen

adamzico said...

elyna: tenkiu3.. malas nk komen?? Kenapa ya?

Cik Atika said...

3)Cara setiap orang develop perasaan cinta lain2, ada jgak gurl yg share minat yg sama bleh teman main PS jgak.

4)Hadiah penting… hehehe… walaupun bukan pd hari istimewa, tp hari slepasnya pun ok. Boi bleh la guna alasan saje nak buat surprise, walopown gurl tue dah mrajuk muncung panjang da..

I had never been in love.. Hahaha.. Tapi kengkawan xtaw so kekadang jd doktor cinta untuk diorang.

adamzico said...

cik atika: yupp tiap org develop perasaan dgn cara yg berbeza2 kan.. yupp.. bukan hadiah tu yg penting.. tapi tanda ingatan tu.. kan? Teruskan jadik doktor cinta n i really hope that u will fall into love soon.. wink!

elyna said...

sbb lelaki terlampau cool make me sick !

Mr.Kerro said...

Boy atau gurl sptutnya boleh menerima apa jua situasi psgnnya... mereka perlu saling faham memahami dan perlu hormati minat psgn mereka..

adamzico said...

elyna: lelaki terlampau cool make u sick??? Owh maksudnya lelaki yg dimentionkan dlm N3 ni la.. Terlalu cool tu menyesakkan kdg2 kan?

adamzico said...

Mr. Kerro: memahami pasangan.. That good.. Perlu memahami barulah ada jalinan yg kuat.. kan? I respect U.. U respect I.. cam tu la boi n gurl kan???

Sheda Argos said...

hurmm nk kumen cmner yew..

lau boy cmni tnyer kt boy tu balik kenape dier nk cople nan kite?? hanya unktuk teman sewaktu dier memerlukn je???

kalau waktu gurl tu memerlukn?? dier x pyah peduli kew??

kalau sume nk ikot ckp dier??

mukan pentingkn diri namenyer??

cinta saling melengkapi encik adam
dan saling memerlukn ite perlunya sikap tolak ansur..
ramai lelaki salah tafsir

yg perempuan nk perhatian 24 jm
x perlu sebenarnyer.. cume harus ada waktu untuk dier..

wat dier rse penting je..
bile kite tul2 cintakn seseorang kite snggup berkorban untuk dier..
mukan fikir diri sendirik jew...

hihihihihihi...

Merak said...

Merak akan menerima seadanya dirinya...sbb itulah CINTA...jika apa yg kita inginkan tidak ditunaikan dan kita mengambil keputusan utk mencari yg lain, maknanya, kita PENTING DIRI dan bukan CINTA tulus.

(^_^)

Asyik Kompius said...

jawab semua skali sng..ehe..
Once kite syg seseorg,hv to trime je ape klbhn n kkurgn dye..Kadang2 mgkin dye bz smpai x text n call smpai 2 3 hari..Need to understand lah..Bukan ke NOBODY PERFECT? :)

Sarah said...

Betol.. perlu respect each other n support apa yg mereka minat.. Baru ada bond..

saffa hamzah said...

yg pasal hadiah tu rasenye kene bagi laa.. walaupun x seberapa!!!

adamzico said...

Sheda Argos: Good Comment.. Kena memahami gurl jugaklah kan.. Jangan jadik selfish kan.. hehe..

adamzico said...

Merak a.k.a Azzril: Yupp.. Setuju dengan anda.. wink!

adamzico said...

Asyik Kompius: Ya. Nobody Perfect kan kan kan.. Jalani hidup apa adanya.. wink!

adamzico said...

Sarah: Respect other.. Saling hormat menghormati.. That the point kan.. wink!

adamzico said...

Saffa Hamzah: Yupp.. Janji ada.. Bukan pasal nilai hadiah tu tapi sebenarnya tanda ingatan.. kan kan kan..

buuwa said...

jwpan sy :..
no need bopren.. waste of tym..

biar la sy bercinta after kawin jak.. insyaAllah... semoga di permudah.. ^_^

adamzico said...

buuwa: erk! saya penah terfikir begitu.. sbb xpandai dlm bab cintan2 nie.. (pemalu kowt!) hehe

buuwa said...

^_^ fikir2kan nya...

adamzico said...

hehe.. tengah fikirkannya.. wink!

C I K . F Y Z A said...

nak jawab persoalan tu..

CALL@TEXT :: just set masa dan hari yang khas untuk berbual melalui telefon.. sejam sudah dua dlm seminggu sudah cukup.. utk apa berhubung 24jam/7hari?kita perlukan ruang utk perkara lain jgak kan?

KERJAYA :: kerjaya penntu masa hadapan.duit bukan jatuh dari langit sayang..cukup la bertemu sekali seminggu..itu lebih drpd cukup.

OBSES PADA PSP@PLAYSTATION@HOBI LAIN :: tak salah utk join sekali. terutama bab playstation... main je skali..ketaagih pulak nanti kan?

TAK ADA HADIAH :: lebih baik mcm tu rasanya..lebih baik duit utk beli hadiah tu belanja utk buat makan malam ramai2 dgn anggota family kedua-dua pihak.. kan meriah??

kat atas tu jwapan menurut pndangan dan cara hidup seorang cikfyza...

adamzico said...

cik fyza: erm.. that what i think.. Cara pemikiran kamu hampir sama dengan saya.. I like that! wink!

C I K . F Y Z A said...

kita ley geng la ni.. awk kan air,fyza pulak api.. matching tu..hoho

adamzico said...

Cik Fyza: ye ye ye.. Kita geng.. matching kan..

amoreDhatiku said...

4 me...juz the simple formula....jgn meminta berlbhan jika kita sdri sekadar mampu memberi seadanya...

adamzico said...

amoreDhatiku: erm.. ada benarnya juga.. wink!

C I K . F Y Z A said...

matching amat :) ish me gud luck esok k?

adamzico said...

Cik fyza: wink! Gud Luck!!!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!