Friday, 18 March 2011

Cinta lepas Kawen..?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum W.B.T..

Apa nie..?
Asyek2 CINTA.
Dah kemaruk sangat nak berCINTA ka..?

Sebenarnya STILL tak ada IDEA nak karang apa..
Diam dan Memerhati di BCR saja.. Wink!

Kalau SAYA cakap saya tak pernah bercinta..
Kalian percaya tak..?
Kalau SAYA cakap saya tak pandai bercinta..
Kalian percaya tak..?
(Jangan JAWAB..!!!)

Apakah SAYA perlu mencari CINTA hati saya sendiri..
Tanpa pembabitan PARENT..?
Apakah SAYA perlu membiarkan PARENT memilih menantu mereka..
dan percaya CINTA akan wujud lepas perkahwinan..
(Tak salah kan..!!!)

Jika kalian di tempat SAYA..
Apakah yang akan anda lakukan..?
Bila diberikan time limit..
Jika tidak..
Akan diJODOHkan..
Mahu atau tidak..
Akan dikahwinkan jugak-jugak..


p/s: Cinta lepas kawen..
Tak semestinya SALAH kan..
Namun perkahwinan bukan semata-mata untuk setahun dua..
Ianya selama hayat dikandung badan..
Susah senang dikongsi bersama..
Jika PARENT nak jodohkan saya dengan pilihan mereka..
Saya akan cuba mengenali pasangan saya itu seadanya..

Sila lontarkan KOMENTAR anda ya.. wink!

32 Komentar:

C I K . F Y Z A said...

cinta lepas kawen tak salah langsung..malahan lebih baik drpd cinta sebelum kawen.. semoga jumpa yg terbaik!

adamzico said...

cik fyza: jumpa yg terbaek..? erm.. tima kaceh cik fyza.. cik fyza sehat..? wink!

bunga said...

bg bunga xsalah..lau bunga sendiri pom nak family jer yang cari..cinta itu leh dipupuk..

sebelum terima solat istiqarah dahulu..insyAllah DIA akan berikan yang terbaik tuk diri awk..ok..cayokkk..cayokk..

bunga sokong sangat-sangat becinta selepas kawin..

Wahida Nasution Thakhrim said...

bagi saya cinta lepas kahwin adalah yang terbaik sebab kita akan tahu segala perangai sebenar pasangan kita sebab bukan semua orang akan tunjukkan perangai sebenar masa bercinta sebelum kahwin.. takut kena reject.. he3

yea.. semoga adamzico jumpa yang terbaik..

C I K . F Y Z A said...

eden sentiasa sihat..jaga diri ye en adam :)

za wrote this said...

wah!amin :)

adamzico said...

Bunga: istikharah sudah semestinya..

adamzico said...

Wahida Nasution: Yupp.. Sedang berkira-kira apakah akan mengikut pilihan Parent ataupun terus mencari..

adamzico said...

cik fyza: i will.. wink!

adamzico said...

Za: Xpasti n buntu sgt2.. Xleh nk fikir.. huhu

Za E said...

adam...laa np??leh je...ikut hati anda, insyallah..if allah nk parents yg cr jdh tuk adam..jd tu la jwpn nya...tp if allah nk adam ng pilihan sendiri, tu la yg jd penyeri idup t...hehe...tak sbr nak kwen je bunyik...tp suggest cr sendiri la...anda mengenalinya n dak kn menyesali...hek3..

~~aKoO~~ said...

ehem..umo dh bape??
xsalah pon klu xpenh kapel or xreti kapel..
nk sruh parents crikn??blh jer..lgpon mngkin itu yg trbaik..
papepon bukak mte luas2 n perhatikn sekeliling awk..mngkin jdoh awk tdk jauh pon..tuh jer dekt..slmt mncari..
klu ditkdirkn jdoh dr parents tuh terbaik..y not..

Cik Atika said...

setuju ngan cinta lepas kahwin...sebb masing2 akn cuba utk tawan hati pasangan n takde batasan dlm pgaulan. ^_^

Siti Safiyyah said...

ss dah penah rasa cinta sebelum kawen..terasa berdosanya diri..sebab banyak maksiat..so skang berharap pada cinta selepas kawen..;)


psstt : Korang ada tak hobi yg pelik2?

adamzico said...

Za: Bunyi cam desferet??? Tak lah desferet tp kdg2 tengok member yg dah berumahtangga nampak cam terurus dan bahagia ja.. Huhu.. Cari sendiri? Saya mmg xpandai.. Haha..

adamzico said...

~aako~ : umo dah 30thn.. huhu.. ntah la.. parent mmg dah tgh jalankan pencarian.. saya lak masig tak terganjak utk mencari pilihan hati sendiri.. Mmg xpandai.. huhu

adamzico said...

Cik Atika: Really??? Bunyi cam bahagia ja..

adamzico said...

SS: Berdosa??? Apakah maksud anda? Apapun jodoh saya redha.. Huhu

amoreDhatiku said...

cinta lepas kawin ke sblm kawin...sama jer...pucuk pangkal diri kita yg mengatur kehidupan tue...live hell or live well...we choose...wallahu'alam

Za said...

adam..huhu,cam tu pulak tak reti...huhu...abg ipa za nikah(kawen r tu) ng kak za umo die 32..oke je tu, p tu cinta dtg sendiri..jodoh adam tak kemana...pcya la..kalau adam nk cr tu mmg lame kn..huhu...bhagia bila d sygi..n d jga..so, parents dh jumpa lom?ambik je la dam...okeh~ jgn mnyesal suda :P huk3

adamzico said...

amoreDhatiku: erm.. life hell.. life well.. gud2.. wink!

adamzico said...

Za: Ye ke? Apapun terletak pada hati.. Nak terima pilihan keluarga pun kena la kenal hati budi dulu kan..

Zaza said...

adam: betul2...solat istikarah t lau dh ada pilihan...g tau ek, jemput za...pat tgk adam sanding..huk3...amin2...ya Allah..lihat sekeliling anda orite...wink!ha

adamzico said...

Za : Saya selalu berdoa agar diberikan ketetapan hati.. Jika JODOH itu untuk saya.. Saya terima.. Saya melihat namun tak nampak.. Cam mana tu?

Zaza said...

yes...cinta tu buta adam..hek3 zaza ni bunyik sgt pro...tp hampeh..umo kecik g..huhu...jodoh kn dtg sendiri :) nti adam pat t...amin...insyaallah..cinta tu nikmat yg tak pat kita rasa..n tak nampak...adam tau la tu nnti :)

adamzico said...

Za: Cinta.. Apakah pengertian Cinta? Semoga rasa CINTA yang ada ini seteguh cinta kepadaNya.. Amin!

Zaza said...

adam: erm...haik! za tak tau jugak nk terang cm ne...cinta tu subjektif..kn3...kalau pat jawapan A, B, C...senng jwb...haik!! kn...adam usha dulu deh...t doa...tawakal orite darl..haik!! no wories okeh...

adamzico said...

Za: Kan.. kalau multiple choice senang lah nk jawab kan.. ni soalan esei.. payah betul.. kan? Apapun tima kaceh for your help.. wink3!

I'm SMILING at Za now.. Blushed in red!

Zaza said...

hak2...orite...no wonder...anda bertanda...sy menjawab..kn3?lalala...no biggie..haik2!

adamzico said...

Za: Orite then.. Nak ucap tima kaceh jugak..

Zaza said...

op...*bertanya
ok2...kasih di terima :)

adamzico said...

Za: wink3!!!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!