Tuesday, 18 January 2011

Dia Wanita.. BEST lirik minggu ni..!

Lirik minggu ni..

Tajuk: Dia Wanita
Dendangan: Salamiah Hassan
Gubahan lagu: Habsah Hassan

Bagai pohon tegak berdiri
Sentiasa kau tahan diuji
Bagai Sungai yang terus mengalir
Pengorbanan tetap tak pernah berakhir

Wanita
Engkau bulan engkau juga suria
Wanita
Kerana keistimewaanmu
Terpikul segala amanah di bahumu

Demi kebahagiaan semua
Api kau genggam menjadi bara
Jasad lebur
Semangat tak luntur
Wanita mithali engkaulah obor
 
BEST sangat kan lagu ni..
Ianya memartabatkan golongan WANITA..
Tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang dunia..
Kehebatan seorang pemimpin, dibelakangnya mesti ada seorang wanita..

Eden nak cari wanita sebegini..
Yang sejuk mata..
Yang menjaga diri dan keluarganya..
Yang menutup auratnya..
Wink!

p/s: Sambil nyanyi lagu 'CARI JODOH' by Wali Band..
huhu..

8 Komentar:

apezs shah said...

adam mmg dah kena tajuk ni ngan segmen dari en ben.. boleh je join tu..

*buatlah ruangan utk blog achiev.. sng nak jenguk yg lepas2 punya hehe..;)

adamzico said...

apezs: tak faham lah.. segmen bro ben yang mana satu..? tak pandai.. nak kena tengok cara apezs dulu.. baru leh join.. bila agaknya leh gathering sama2 ya..? huhu

Anonymous said...

Ada tak lagu ni versi Mp3???

adamzico said...

anonymous: versi mp3? tak tahu plak.. BUT eden akan carik.. wink!

inner enigma said...

Terima kasih kerana menhormati dan menghargai wanita... =)

adamzico said...

inner enigma: emm.. mesti laa.. wink!

With Julia said...

wah tgh mencari wanita ye..alhamdulilah...moga termakbul hajat adam tuh..moga2 wanita berkenaan yg akan bertakhta di hati adam ialah semulia2 wanita seperti rabiatul adawiyah...nanti cr dlm youtube dgr lagu rabiatul adawiyah ye..disitu ada kata kuncinya utk mencari wanita sepertinya...amin...:D

adamzico said...

Julia: Rabiatul Adawiyah.. Amin.. Semoga bertemu dengan gadis seperti itu.. hehe..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!