Friday, 28 January 2011

|Lawan|Rawan|Ngawan|Kawan|Sawan|

"Satu persatu TEMAN..
Ada disekelilingku..
Satu persatulah jua..
Tinggalkan diriku..!
Cumalah aku saja..
Yang masih lagi bertahan..
Memendam rasa..!"

Sorang demi sorang member kamceng eden..
Sekarang tengah menuju ke gerbang kebahagiaan..
Dah nak KAHWIN..
Eden..?

"Dan calon-calon bagi |Belahan Jiwa| terbaik..
Kategori |Pasangan Hidup| untuk eden ialah.."

Mimpi sangat..
Mana tidaknya eden ni sentiasa..
Merasakan bahawa diri ini tak layak untuk mana-mana cinta..
Ada jugak lelaki cam ni.. Kan!
Haru..!

Semalam melepak dengan Ben10..
Dah menuju ke alam pertunangan..
Cayalah Bro..!
Dan melepak dengan Zul a.k.a Amer..
Pun menurut Jabatan Perangkaan..
Dia pun bakal bergelar |Suami|
Hujung tahun ni..
InsyaAllah..!

Antara 'Dialog' yang tetiba menjelma:

Ben10: Balik CNY tak?
Eden: Maybe.. Kenapa?
Ben10: Aku nak pinjam rumah ko..
Eden: Pinjam?
Ben10: Family aku nak datang ar.. Ko tahu kan.. Nak persiap barang-barang hantaran..
Eden: Ok ja. Kalau aku jadi balik |Penang|.. Aku tinggalkan kunci umah kat ko..
Ben10: Orite!
Eden: Tapi.. Apa-apa bagitau ok? Rumah berselerak.. Tak ada masa nak kemas..
Ben10: Orite.. Aku faham.. Ko kan |Busy| keja + study..

Eden: Amer.. Ko bila lagi?
Amer: Aku tunggu ko kawen dulu..
Eden: Ko kan dah ade |Buah Hati Pengarang Jantung|
Amer: Ye la.. Aku kena tunggu |Senior| dulu..
Eden: Apa-apa je lah.. Aku nak pegi JB.. Makan |Nasi Minyak| sambil lepak Danga Bay..
Amer: Hahaha.. Ko nie..

Ni lah dua |Member| eden yang akan menuju ke |Jinjang Pelamin|
Selain seorang lagi iaitu |Epul|
Yang bakal melangsungkan perkahwinannya pada hujung bulan Februari ni..
Caya lah..!
p/s: Rasa cam nak nyanyi lagu |Cari Jodoh| kuat-kuat 
Kat depan |SOGO|..
Kat |Pavillion|..
Kat |Alamanda|..
Kat |Gurney Drive|..
Kat |Kuantan Parade|..

Bila sebut |Kuantan|..
Teringat eden..
Eden akan OUTSTATION kat sana 7 Februari ni..!
Ada ke Blogger |Kuantan| mari..?
Wink..!

7 Komentar:

cykeadaa said...

ibu2..bapak2..siapa yg punya ank bilang aku...lalalalalaa.. (:

hawiz said...

haaa...biler lgi adam...hihi..^_^..

adamzico said...

cykeadaa: pengumuman pengumuman siapa yang punya anak bilang aku aku yang tengah malu sama teman-temanku kerna cuma diriku yang |Tak laku laku|.. apa la nasib.. tak ada |belahan jiwa|..

cykeadaa said...

hahahaha..adamZico jiwa kacau yerk???lalalala..lilex2...Xlaku ke??..coming soon laa bro,don't worry..keep smiling ya!! (:

adamzico said...

cykeadaa: boleh dikatakan begitu laa.. huhu.. sedeynya hidup |ALONE| ni.. waaa!

Hawiz: entah la.. ada tak someone utk eden ni..?

cykeadaa said...

jgn sedeh2....senyum sokmo k...:)

adamzico said...

cykeadaa: orite.. (sambil lap airmata!) wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!