Wednesday, 19 January 2011

NEXT..!

Salam..



Eden tak peduli..
Eden nak nyanyi jugak..!
Eden memang suka menyanyi..
Eden nak jadik penghibur..

Namun..
Nasib je tak menyebelahi eden..
Hehe..
Eden ni pemalu la orangnya..
Malu nak nyanyi depan orang ramai..
Oleh kerana eden ni pemalu..
Eden selalu menghabiskan masa berkaraoke sendiri..
Di tempat yang tak perlu berbayar..
Bukan di Karaoke Jamban..
Bukan di Red/Orange Box..
Bukan di 'Noraebang'--> Pusat Karaoke bagi orang Korea..
Sebaliknya..
Di kamar mandi..

Lantaklah orang nak cakap apapun..
Sebaik melangkah masuk ke dalam kamar mandi..
Eden akan otomatik melalak..
Kebiasaannya lagu ROCK..
Rock Kapak la pulak..
Almaklumlah suara serak-serak basah..
(Angkut bakul..!)
Ayat My little Boss bila rasa eden ni dah mula 'hidung tinggi'..

Alkisahnya..
Peristiwa 1:
Oleh kerana eden ni suka sangat melalak dalam toilet..
Dengan majoriti lagu empat ke lima.. (Dalam mood biasa..!)
Boleh mencecah kepada 10 lagu (Satu album) dalam mood luarbiasa..
Hehe..
Sikit je berbanding korang kan..!
Back to the story..
Dalam asyik melalak sakan..
Eden terdengar sayup-sayup..
Bukan kesayup bintang nyanyian Ning Baizura..
Bukan 'yang bergema sayup-sayup mesranya memanggilku..!' dendangan Razis Ismail..
'Kepulangan' tajuk lagu tu..
Eden terdengar satu suara..

Begini dialognya:

Next..!!!

Eden terus menukar lagu..
Maybe lagu tu tak sesuai dengan jiwa muda my jiran..
Baru je nyanyi.. 
Dengar lagik..

Next..!!!

Eden tukar lagu lagi..
Kali ni rancak pula..
My jiran ni suka lagu yang bagaimana ya..?
Bisik hati eden..

Kemudian dengar lagi..

Next..!!!

Eden pun berhenti..
Malas.. Cepat-cepat capai tuala dan keluar..
Malas nak kompromi dengan my jiran tu..
Siap la time ko nyanyi.. Aku nak kata NEXT..!!!

Peristiwa 2:
Eden terbaca satu artikel..
Artikel lawak jenaka..
Dalam tu ada mention..
Begini ceritanya..

Ada seorang pesakit mental..
Sedang menyanyi riang..
berbaring melihat keindahan langit..
melihat akan keadaan pesakitnya itu..
Doktor Pakar Jiwa segera mendekatinya..
Ditanya akan lagu dendangan pesakitnya itu..

Dialog:
Dr: Lagu apakah ini..?
Pesakit: Lagu 'Madah Berhelah'
(Dalam hati.. Doktor Pakar itu sedikit kagum.. betul itu lagu Ziana Zain)
Dr: Next!
Pesakit lantas menyanyi.. Kali ini lagu lain pula..
Dr: lagu apakah ini..?
Pesakit: Lagu 'Aku cinta padamu'
(Tepat sekali lagi.. fikir Doktor Pakar tersebut)
Dr: Next!
Pesakit itu tukar lagi lagu..
Satu demi satu lagu yang dinyanyikan olehnya itu membuatkan si doktor terpukau..
Malah lebih memeranjatkan lagi..
Doktor itu mendapati pesakit itu dalam keadaan normal..
Alasannya dapat meneka dengan baik.
sehinggalah lagu keenam..
Dr: Next!
Pesakit itu lantas bangun dan meniarap..
Doktor itu sedikit kehairanan..
Dr: Kenapa kamu meniarap..?
Pesakit: Kena tukar 'SIDE'.. Tadi side A.. Sekarang side B pulak..!
(Doktor lantas meninggalkan pesakit tersebut..
Rupanya pesakit itu tidak normal..
Kerana perbuatannya yang menukar posisi sepertimana menukar kedudukan side 'KASET'..
menunjukkan pesakit itu tidak normal..)

p/s: NEXT..!!!
wink!

Sedikit INFO pasal menyanyi ni..
Korang KENA baca tau..!!!
Sila KLIK disini -->


 http://www.tribunnews.com/2010/12/28/bernyanyilah-jika-ingin-badan-lebih-sehat

4 Komentar:

FaizalSulaiman said...

fuhhh suda bleh buat album kompilasi ni bro!!

lagu kepulangan razis ismail tu mang best la:))

adamzico said...

FaizalSulaiman: hehe.. boleh ke..? lagu feveret tu..! wink!

logorithm said...

Kah kah kah! Best... best!

adamzico said...

logorithm: Next..! hehe.. wink! (dalam hati masih menunggu my jiran nyanyi time mandi.. siap la dia nanti.. wink!)

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!