Tuesday, 8 February 2011

Adam says: Kau Langit AKU bumi.. Bolehkah bersatu?

Berat..
Saket kepala cam BIASA..
Menghukum aku..
Nah! Atas kesalahanku..
Kejahilanku..
Aku sesat dalam duniaku sendiri..
Ya ALLAH.. Kejinya aku dimatamu..
(sambil mengalirkan airmata)

Adakah ini |Ujian|..?
Apakah ini |Sandiwara|..?
Kau tega menguji HATI ini..
Meskipun berat..
Akan ku galas..

Di mana aku harus meletakkan |Muka| ku..?
Di mana harus aku campakkan |Rasa bersalah| ku..?
Sekali lagi kau menemukan aku..
Pada ketentuan yang berupa |Jodoh|
Dia untuk aku?
Kau gandingkan aku dengan bidadari syurga..?
Kini aku hina.. lebih hina dari biasa..
Mampukah aku untuk mendongak..
Memohon belas dariMu..?
Memanjat rasa |Syukur| padaMu..?
Aku hina lagi JAHIL Ya ALLAH..
(Sambil menyeka airmata)

Dia bak langit..
Kebaikannya membuatkan aku lebih kerdil..
Aku bak bumi..
Keburukanku hanya akan tampak |Hitam| bak daki..
Hatiku |Hitam|
Hatiku |Kelam|
Hatiku |Suram|
Dan kini aku |Murung|
Apakah mampu untuk aku berada seiring dengannya..?
Apakah mampu aku menatap wajahnya saat mataku BUTA dek dunia..?
Ya ALLAH.. Berikan aku petunjuk..
Jika ini ketentuanMu..
Akan aku jalani..
Jika ini untuk kebaikan ku..
Kau tetapkanlah hati ini..
Agar aku tak mensia-siakan |Peluang| ini..
Untuk memperbetulkan silapku..
Untuk kembali ke jalanMu..
Untuk mencari ketenangan abadi..

p/s: Apakah PINTU SYURGAMU mampu ku ketuk..?
Dapatkah aku mengucikan diriku dengan air telaga zamzam..?
Dapatkah aku menghilangkan dahagaku dengan air telaga Khausar?
Hanya padaMu ku letak sepenuh kepercayaanku..
(Sambung menitiskan airmata..)

*** Korang mesti ingat ini sekadar penulisan semata..
SALAH..
Sebenarnya eden dalam dilema..
Jodoh membawa eden bertemu dengan seorang gadis muslimah..
sedangkan eden ni cam |Mayat Hidup| tanpa pegangan dan pedoman..
Korang leh kata cam |Telenovela|
Apa ntah tajuknya..
Yang Zizan Nin jadi |Playboy| jumpa gadis yang muslimah..
Bolehkah eden berubah..
eden tak mahu berubah kerana Dia..
eden nak berubah |Kerana Allah|.. ***
Eden nak jadi cam ni..
pinjam foto ni jap!
wink!

2 Komentar:

Nor said...

kena simpan rambut pnjg sket arr~ hehehe

adamzico said...

nor: ye ke? nak Nor jadik my stylist lah cam tu.. hehe..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!