Tuesday, 5 April 2011

Motivasi diri sendiri..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum W.B.T..

Motivasi ke rotibasi?
Bosan kan dengar sal motivasi..
Tapi nak cerita gak..
(Ce cite ce cite)

Motivasi ini penting ke?
Ofcoz penting..
Sama penting cam kursus kawen..
(ye ke?)

Apakah motivator untuk anda berblog?
Apakah motivator untuk anda terus berblog?
Apakah motivator untuk anda terus kekal berblog?
Pernahkah anda terfikir akan perkara ni?
Jika YA..
Kongsi komentar bersama saya..
Jika TAK..
Takpe JUST teruskan membaca..

Jika INCOME diletakkan sebagai motivator..
Berapa lump sum yang kalian dah dapat..?
Jika SHARE info diletakkan sebagai motivator..
Apakah ianya sudah tercapai..?
Jika N3 berbau lucah dijadikan motivator..
Apakah N3 tersebut berjaya menarik perhatian orang ramai..?
Apapun motivator..
Ianya terletak kepada NAWAITU..
Kenapa anda berblog selama ni..
(Tepuk dada tanya minda..!)
Apakah itu Motivator..?
Penggerak kepada diri anda untuk terus berada di sesuatu takuk..
atau Pendorong untuk anda bergerak ke hadapan..
Motivator perlu untuk terus bermotivasi..

p/s: Pentingnya motivasi ini ialah sebagai pembakar semangat..
Untuk seseorang individu mencapai kejayaan..
Memenuhi kepuasan kendiri..
Dan paling utama untuk terus wujud dalam dunia yang serba bersaing..
(Wallaa..!)

(ehsan dari uncle google)

12 Komentar:

tiQo...(-_-'') said...

la la la... nawaitu aku???

nak jadikan blog sbg diari ...
memandangkan..aku suroh mak beli diary, thn depan depan baru mak nk beli...mcm mano tu???

Kakkoii said...

motivator kakkoii?

BOSAN!

Bila bosan kakkoii akan berblog... haha.

Btw, Kakkoii suka orng baca penulisan kakkoii. Walaupun x menarik mana pun... tp bila mereka komen, rasa dihargai ^^

AkuMuzikFilem said...

motivator bagi saya=penggalak, trigger.

erm kalau saya, untuk kongsi pandangan, sedikit money oriented.hehe. sambil nyelam minum air

adamzico said...

tiqo: hehehe.. semoga BLOG anda akan telus sebagai diari anda hendaknya.. hehe

adamzico said...

Kakkoii: Anda sememangnya cam saya.. Suka org baca n komen my N3.. Rasa dihargai sgt2 kan?

adamzico said...

AkuMuzikFilem: Money oriented? Tak kisah lah.. Itu ur point of motivator..

zieyRa suLLey© said...

hi, jom juin bloglist kite :)
http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/jom-juin-bloglist-kite.html

adamzico said...

zieyra: dah FOLO.. Join bloglist-kite??? Meh nk gi tgok..

InGkLate said...

asal nya sj2 ja.. nk citer2 n bagi pandangan.. pastu skrg campur2 ngan wat business..hehe.. nk blaja2 wat bisness... doakan ye..he

With Julia said...

YEs! love to be motivater utk diri sendiri dahulu baru boleh motivate kepada rakan2 dan sahabat handai sekalian betul x..kang nanti org kata mengajar ketam jln betul tp diri sendiri gak x betul..kuang3x..so apa yg penting zico..teruskan usaha murni and autk tingkat self esteem n sosial skill anda...itu dikira satu semangat motivasi utk diri sendiri dan kepada org lain utk mencontohi diri anda...:) keep it up adliy...eheh :)

adamzico said...

InGkLate: I wish u all the BEST.. Gud luck!

adamzico said...

Julia: wah.. Tima kaceh.. Tapi kan Jue.. Apakah Motivator anda..? Hehe..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!