Thursday, 11 November 2010

Kulit EDEN dah TANNED sejak AZALI..!!!

Salam..

Eden STILL kat Sandakan..
Hari kedua adalah hari yang agak PANAS dek terik mentari pada siangnya..
Malah malam yang PANAS ekoran tiada berangin dan tiada berbintang..
Dari JENDELA Hotel Swiss Inn yang mengadap WATERFRONT.. Sayup-sayup kerlipan lampu dari sampan, perahu & bot yang bersimpang siur meredah arus malam..

Story untuk hari ini ialah..
Cara membakar diri di tengah TERIK matahari meskipun sudah pukul 4 petang..
Sehingga yang menatap ANAK Semenenjung ini seraya berkata : Dah MERAH menyala pipi tu.. Berehatlah sebentar di tempat yang TEDUG dan redup tu..!
Anak Semenanjung hanya tersenyum lantas membalasnya : Eden ni Anak Nelayan.. Terik kul dua belas tengah hari pun belum tentu memengsankan saya.. (Sah2 AYAT sinetron.. Eden tak berkata-kata CUMA melemparkan senyuman paling MANIS kepada yang menegur itu..)

Nota Kaki: Untuk mengelakkan kulit terbakar (Sunburn), Gunalah lotion yang sesuai.. Kulit eden ni ha dah tak perlukan lotion motion segala.. Dah TANNED sejak dari azali lagik.. hehe..! Ni ada beberapa barangan yang mungkin SESUAI untuk ANDA yang bekerja di bawah terik mentari ataupun bercuti di tepian pantai..

Jason Natural Cosmetics - Earth's Best Sun Blck Chemical Free, 4 oz cream
Jason Natural Cosmetics - Earth's Best Sun Blck Chemical Free, 4 oz cream
Caribbean Solutions SolGuard SPF 15 Sunscreen - 6 oz.
Caribbean Solutions SolGuard SPF 15 Sunscreen - 6 oz.
Bite Blocker Deet Free Waterproof Insect Repellent 3.5 oz (105 ml)
Bite Blocker Deet Free Waterproof Insect Repellent 3.5 oz (105 ml)

p/s: Hitam hitam si tampuk Manggis.. Lagi HITAM lagilah MANIS.. Ya ka?

2 Komentar:

~~aKoO~~ said...

kt cni ader jual x losyen tuh..hehe..^_^..V

adamzico said...

akoo: ader.. wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!