Thursday, 20 January 2011

HangMAN..!

Salam..

Kebosanan melanda..
Maka..
It's GAME time..!

HangMAN..!

Korang pernah main HangMAN tak..?
Korang cuma ada 6 kali percubaan..
Kalau dah 6 kali..
Korang kalah..!

__ __ R __   __ __ R __ __ A __ __ I __

klu:
1. Terletak di PENANG..
2. Punya kaitan dengan SEJARAH

A B C D E 
F G H I
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y 
Z

Eden dah buang enam huruf..
untuk mudahkan korang..

p/s: korang nak 'bantuan' eden tak..?
Selamat mencuba..!
wink!

* Atas permintaan.. Eden buang lagi 3 huruf yang berwarna kuning tu.. Beserta jawapan pada HangMAN tu..

12 Komentar:

Nor said...

bg la klu sket!~

adamzico said...

nor: ok lah! cuba baca balik entry nie k?

Nor said...

yg dpn tu feri~ yg blkg tgh pkiaq lg~ hahaha

adamzico said...

nor: hahaha.. lama betul.. bukan.. jawapannya ialah..

Nor said...

jeng3~~ ialah?

adamzico said...

nor: jawapannya ialah Fort Cornwallis.. hehe..

Nor said...

cess~ susah beno~ bg la yg senang~ mcm pasembur ka, dah tau2 yg tu penang~ hahahhaha

adamzico said...

Nor: Fort Cornwallis tu kan kt penang..!

Nor said...

mmg la!~ tp x expect yg tu~ hehehehhe

adamzico said...

Nor: laen kali expectation tu kena melebar cam line broadband gak.. hehe

Nor said...

pnggl ida la!~

mslhnya, line brodband pun kdg2 xlebar~~~ ahahha

adamzico said...

ya Nor.. ops! Ida my kezen.. broadband anda xmo melebar ka?

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!