Thursday, 20 January 2011

Syukur..!!!

Salam..
Apa khabar SEMUA..
'Segala PUJI bagi ALLAH'..
Dia berkehendakkan sesuatu..
Dia berkehandakkan sebuah pertemuan..

Korang mesti pernah membaca..
Salah satu n3 eden sebelum nie..
mari eden ingatkan korang semua..

Tajuk n3: 'Lahir di Malaysia Kerakyatan Amerika'

Saya penah melahirkan ketidakpuasan hati..
Mengenai salah seorang relative saya..
iaitu My Uncle..
Yang meneruskan pengajiannya di Amerika..
Yang telah terputus perhubungan selama 25 tahun lebih..
Tiada sebarang khabar berita..
Sebabnya..
Pengajian di Amerika tu..
Tidak di iktiraf di Malaysia..
Pelajar yang ditaja oleh MARA itu..
Tidak mahu pulang..
Bukan kerana tiada peluang pekerjaan di Malaysia..
Tapi ijazah yang di miliki itu tidak pernah di iktiraf..
Maka..
Pelajar lebih rela menetap di luar negara..
Dan hidup di sana..
Bekerja juga di sana..

Namun..
Hari ni..
My Uncle tu..
telah menonjolkan dirinya..
Melalui FACEBOOK..
Maka..
Pertalian yang pernah terputus itu..
Dapat disambung lagi..
Alhamdulillah..
Berita GEMBIRA ni..
Eden kongsikan dengan korang semua..
wink!

happy hour..!

p/s: my Uncle dah ada 2 orang anak yang comel..!!!

2 Komentar:

FaizalSulaiman said...

bagus hubung balik dengan orang yg dah terputus:)

adamzico said...

FaizalSulaiman: Alhamdulillah.. Akhirnya..! wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!