Wednesday, 23 February 2011

24jam je.. Tak boleh tambah lagik sejam dua..

Salam..



Sehari 24jam..
Rasanya CUKUP kah masa sebanyak tu?
Bagi yang |Goyang Kaki|..
Masa itu terlalu banyak..
Bagi yang |Workaholic|..
Masa sebegitu tak CUKUP..

Tiap SATU ada timbal balasnya..
Dulu.. EDEN punya banyak ruang waktu..
Lepak sana.. Lepak sini..
Kerja pula hanya dari pukul 8 pagi ke 5 petang..
Namun..
Setelah menyambung pelajaran..
EDEN sudah tiada masa untuk lepak sana lepak sini..
(Walaupun CUBA untuk melepak di dalam BCR sejak akhir-akhir ni)
Assignment, Presentation, Ujian & Exam..
Silih berganti..
Tak cukup tangan..
Itu tak termasuk dengan Outstation & Report..
BUT.. Itu tak mematahkan semangat EDEN..
EDEN yakin kesempitan waktu yang ada kini..
Akan berakhir juga nanti..
(Sambil berfikiran POSITIF)

EDEN teringat..
Dulu.. Pada Auntie Facebook lah saya sandarkan keletihan..
Kini.. Pada Blog pula..
BCR punya penangan buat EDEN kembali CERIA..
Wallaa..!
TerBAEK wok!
Kalian terBAEK..!!!

9 Komentar:

apezs shah said...

bagsu2.

adamzico said...

apezs: wink! how r u?

Nufaha said...

wah....smbung belajar ek?...congrats2...

adamzico said...

Nufaha: yup.. dah abes semester 2 dah pown.. wink!

With Julia said...

BCS...ehehhe :)

apezs shah said...

usu ok je kot.. tah dah xde life.. mls nk komen..;)

adamzico said...

withJulia: BCS? apekah itu?

Apezs: xde life? erm.. sekarang ni payah nk jumpa usu.. huhu

Siti Safiyyah said...

hehe dah lepak kat BCR memang ketagih la pastu..;p

adamzico said...

SitiSafiyya: bukan sbb BCR saja.. Sbb keja + setadi = tough la.. huhu.. tp eden terus bertahan.. +ve thinking.

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!