Thursday, 17 February 2011

Awan Nano..?

Salam..

Terpanggil untuk berkongsi IDEA dan pandangan..
Ianya berkenaan lagu |Awan Nano| dendangan Hafiz AF7..
Bagi Eden lirik lagu tersebut adalah UNIK..

Begini liriknya..

Awan Nano ~ Hafiz

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Cuba bayangkan ANDA sebagai seorang GADIS..
Tertarik kepada seorang LELAKI.. Prince charming.. Idaman kalbu..
GADIS itu terfikir..
Bila dalam keadaan susah payah..
LELAKI tersebut hadir dan menghulurkan bantuan..
Bila dalam keadaan sedih dan hiba..
LELAKI itu akan setia menemani..
Namun GADIS itu mengharapkan
semua ciri tersebut ada pada kekasih hatinya..

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Rangkap ini menerangkan bagaimana orangnya prince charming..
Dambaan hati sang GADIS..
Namun semua itu hanya dalam anganan atau khayal semata-mata..

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Rangkap ini pulak..
Cuba letakkan diri anda sebagai LELAKI..
Kekasih sebenar sang GADIS tersebut..
Meskipun tak pernah menunjukkan kasih sayang..
Menampakkan cinta sejati..
Mungkin LELAKI itu tak menzahirkan perasaannya..
Namun bila tiba saat penting..
LELAKI itu akan menjaga sang GADIS..
Sehingga GADIS benar-benar merindui kehadirannya..

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Rangkap ini adalah pengakuan LELAKI..
Meskipun dia sedar..
Harapan sang GADIS itu tidak sepenuhnya terhadapnya..
Dia akan tetap melindungi kekasih hatinya.. 

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Rangkap ini hanya ulangan sahaja..
Kesimpulannya:

Begini scenarionya..
Seorang GADIS mengimpikan lelaki idaman..
Yang pastinya bukan kekasih hatinya..

Dia sebenarnya tidak tahu..
Bahawa kekasih hatinya itu..
Amat menyayanginya dan sanggup melakukan apa sahaja..
Demi cinta..

p/s: Simboliknya Awan Nano ini amat sedap didengar..
Layaan!

3 Komentar:

efa said...

best ka lagu tu?tetiba nk pi download=)

adamzico said...

efa: terbaek wok!!! wink!

C I K . F Y Z A said...

awan nano :)

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!