Tuesday, 22 February 2011

Tension Headache la pulak..!

Salam..


Saket kepala sesangat..
Jangan BIMBANG..
EDEN dah ke klinik..

Just nak SHARE..
Dialog:
Doktor: Kamu saket kepala lagik?
Eden: (What? Macam mana Doktor ni tahu Eden saket kepala?) Ya..
Doktor: Kamu selesema..?
Eden: Tak. Mungkin sejuk aircond.. Saya tak tahan sejuk..
Doktor: Suhu badan NORMAL..
 Eden: (Memang Eden tak demam..!)
Doktor: Tekanan darah OK.. Atas 120.. Bawah 70..
Eden: (Tahap NORMAL tekanan darah berapa ya?)
Doktor: Bahagian mana sakit..? Belakang tengkok..? Perut..?
Eden: Belakang tengkok.. Perut OK.. Cuma rasa sedikit loya..
Doktor: Angin tu.. Kamu ada minum kopi..?
Eden: Tak..
Doktor: Teh..? Koko..?
Eden: Teh tu kadang-kadang.. Koko tu.. (Sambil terbayangkan MILO)
Doktor: Kamu tak boleh minum teh atau sebarang bentuk koko..
Eden: Baik.. Saya selalu amalkan minum air suam..
Doktor: Air suam tak ada mineral.. Apa kata kamu minum jus..
Lagi satu.. Kamu kena makan dalam kuantiti yang kecil tapi berulang-ulang..
Eden: Baiklah.. (Nak makan apa kalau kes cam tu..?)
Doktor: Semuanya OK.. Mungkin kamu hanya mengidap |Tension Headache|..
Eden: (Tension ke Eden ni..?)
Doktor: Kamu stress bekerja..?
Eden: Tak..
Doktor: Saya akan beri ubat tahan sakit.. Kamu kena makan dulu sebelum makan ubat tu..
Kalau tak.. Kamu akan terkena GASTRIK pula..
Eden: Terima kasih doktor..

p/s: Eden tak SEHAT..
Eden saket kepala..
Tapi Eden tetap nak tatap Blog..
Terutama BCR..
(Ketagihan Tegar!)

9 Komentar:

sitinurfatimah said...

haha...semangat nya na berblog!!! bagus2..

sitinurfatimah said...

semangat!!!

apezs shah said...

mmg ketagih tegar betollah tu hahaha...
so Long silalah rest secukup yea.. take care.

adamzico said...

sitinurfatimah: semangat & gigih.. (akan tetap tatap BLOG walaupun terpaksa menutup sebelah mata..)

adamzico said...

apezs: bosan berehat di rumah.. BLOG la jawabnya..!

Nor said...

tekanan darah normal, atas 120, bawah 80~ =)
btol2~ org yg suka saket kpala, xboleh minum benda berkafein~ even milo n coklat pun xbole~ housemate ida pn dah kena~ so, mnum air laen yee~ =)

adamzico said...

Nor a.k.a Ida: erm.. sekarang ni dah xminum yg berkafein.. xmakan cekelet dah.. huhu.. miss my kisses..!

Nor said...

hahahah~ suma tu hanya tnggal kenangan~

kalu da saki baki bekalan coklat tu, xpa jgn buang~ membazir plak~ antaq ja kat kolej 17 ni haa~~
hhhehehehe

adamzico said...

hehe.. nak jugek..!!!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!