Monday, 7 March 2011

Kalau MATA KIRI berkenyit..

Bismillahirrahmanirrahim..



Semoga KALIAN sehat sejahtera..!

Apakah MAKSUD jika mata KIRI terkenyit-kenyit..?

Fahaman PERTAMA:

Anda akan MENANGIS..
Kerana perkara yang menyedihkan bakal berlaku..
CEPAT atau lambat..

Fahaman KEDUA:

Anda akan MELONCAT SAKAN
Kerana menerima khabar GEMBIRA..
Berupa imbuhan ataupun berita BAIK..

Fahaman KETIGA:

Dari sumber KESIHATAN..
Kerana BESAR kemungkinan keletihan mata..
Ada BENARnya juga..

Namun KITA sebagai manusia..
SELALU mengaitkan semua perkara, kejadian dan mimpi..
Dengan kehidupan SEHARIAN..
Apakah peratus kebolehpercayaan yang dibawanya..?
Lontarkan KOMENTAR anda..

p/s: Setiap SATU kejadian ALAM..
Ada perkaitan dengan FITRAH kejadian manusia..
Ada SATU perhubungan yang tak dapat diungkapkan..
Misalnya Tarikh Kelahiran..
Biasanya mempengaruhi PERWATAKAN manusia..
Selain daripada NAMA dan anak ke berapa..
Mungkinkah WUJUDnya petanda yang kita tidak sedari..
Tidak tercapai oleh minda SEDAR..
Bagaikan mempunyai KOD rahsia yang perlu dinyahkodan..
Yang hanya menanti anda, ANDA dan anda..
Untuk merungkaikannya..
Misalnya yang dikaitkan dengan peristiwa yang menimpa World Trade Centre (WTC)..
Yang dikatakan terdapat di dalam Al-Quran..

Dalam KES saya..
Apa maksudnya JIKA mata KIRI ini terkenyit-kenyit sejak beberapa hari ni..?

14 Komentar:

BaTu^NiSaN said...

bukan maksudnyer gatal ker? hehehe

C I K . F Y Z A said...

jeng-jeng-jeng...
mari kita nantikan..
mungkin juga sebab letih..
take a rest ..

garfield88_aini said...

Senja tadi mata aini kedip2... org tua2 cakap nak nangis, dapat khabar yang xpernah didgr @ xtahu,n maybe jugak dapat khabar yang buruk dari sesiapa yang rapat dengan kita... xtau realiti atau kebetulan coz pernah terjadi perkara2 sebegini dalam hidup aini...

adamzico said...

Batu^Nisan: Gatal??? Bukan kenyit kt orang.. Tetiba terkenyit2 sendiri.. Sebelah kiri lak tu.. huhu

adamzico said...

Cik Fyza: Mata kiri tu letih ek? Ye ke? Sebab 2 tahun lepas.. Mata kiri ni terkenyit2 dlm seminggu.. Seminggu lepas tu being promoted.. Yeay!!!

adamzico said...

Aini: erm.. Kan.. Nak kata ianya bukan satu petanda pun tak boleh.. Sebab kelangsungan yang dibawanya itu kadang2 betul kan.. Jadi maksud Aini kalau mata kiri tu cam nak terima berita sedih ek?

nur aisya humaira said...

kalau kanan,camne plak??

adamzico said...

nur aisya humaira: kalau kanan? opposite jawapan tu.. ade kata kalau kanan tu akan dapat berita gembira.. ada lak yang kata akan menangis.. dan ada juga yang kata mata tu letih.. hehe..

Nor said...

sbb nk bg duet kat ida!~ ahahhahah

adamzico said...

Ida a.k.a Nor: wah! Ingatkan IDA nak kasik duet kat sepupumu yang CHOMEL nie.. wakaka

With Julia said...

wahh kenyit mata kiri dlm seminggu tuh...dasyat lah adam..ermm bak nujum pak belalang kata lah kan...mesti ada rezeki yg x tersangka2 akan dpt...so kena lah beware always ye...moga ada perkabaran berita gembira yg x terjangka akan berlaku dlm hidup anda adamzico@ CK...peaceeee from with julia..
:D

adamzico said...

Julia: erm.. tima kaceh.. hope yg baik mendekat.. yg buruk menjauh.. amin!

Julie Fasha said...

kalau macam i...sejak raya pertama...mata kanan i salu terkenyit2...so annoying..then...rasa ya ke tiga..sesuatu yang menyedihkan terjadi....bf i curang...and gi beraya kat umah pompuan lain,,tido kat umah pompuan tuh...then siap anta pompuan tu balik kl...then bermalam 3 ari 3 malam kat umah sewa pompuan tuh.... and i.... menangiss memanjangg sepanjang 4 hari tuh..sampai ke hari ini....sedehhh... pas i menangis....baru denyutan kanan tuh dah tak da...

Julie Fasha said...

kes i plak...mata kanan i sentiasa terkenyit2 start raya pertama lepas..tanya kat member ...member cakp mungkin nak nangis...jadi i dah risau...apa benda yang akan wat i nangis...then...tup tup...raya ke tiga...sesuatu yang menyedihkan berlaku... bf i tipu i & curang...dia gi beraya umah pompuan lain...then boleh bermalam plak kat sana...paling terok...bf i siap anta pompuan tu balik kl...n paling sadis..dia bemalam plak kat umah sewa pompuan tu...berdua...so ....sedehh sgt2...terlalu sedehhh...i nangess memanjangg bila dapat tau dia khianat i mcm nie...n smlm mata kanan i berkenyit lagi....Ex bf i tuh..ajak i gi beraya umah dia...n sebab i stil syg dia...i gi....n tau ...apa i nampak... i nampak tanda love bit kat leher ex bf i tuh...n otw balik umah... i menangis lagi....uhuhuhu... n hari ini...tak da lagi denyutan tuh...tp hati i sentiasa berdebar2....uhuhuhu...

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!