Friday, 25 March 2011

Rumah Sukan..?

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum W.B.T..

Apa khabar semua di petang | Penghulu Segala Hari | yakni Jumaat..?

Pagi ni..
Atas Meja..
Terlihat sehelai kertas kecil..
Tertera tulisan | Hijau |
Tertanya-tanya apakah maksudnya..
Setelah diberitahu dengan terperinci..
| Hijau | itu adalah rumah sukanku..
Rumah sukan..?
Bertahun-tahun lamanya tidak terlibat dengan rumah sukan..
Setelah tamat Diploma di salah sebuah Politeknik di tanah air..

Bila disebut rumah sukan..
Teringat pulak zaman sekolah rendah, sekolah menengah dan politeknik..
Ini adalah antara rumah sukan yang pernah saya sertai..

Sekolah Rendah : Hijau
Sekolah Menengah Rendah (Penang Free School) : Biru (Pinhorn)
Sekolah Menengah Rendah (Sri Muda) : Hijau (Kencana)
Sekolah Menengah Atas : Hijau (Kencana)
Politeknik : Hijau
Opis Lama : Tiada
Opis Baru : Hijau

Konklusinya..

Kenapa asyik | Hijau | saja nie.. Aiyork!!!

Back to the story..
Saya dapat panggilan telefon dari Ketua Rumah Hijau..
Begini dialognya:
Ketua : Beri Salam.. 
Saya : Jawab Salam..
Ketua : Kamu rumah hijau kan?
Saya : Ya..
Ketua : Kamu pandai main takraw tak?
Saya : Tak pandai..
Ketua : Kamu pandai main bola tak?
Saya : Boleh la.. Tak selalu pun main..
Ketua : Alaa..
(Ketua Rumah Hijau meletakkan panggilan telefon sejurus selepas mengeluh)

Saya memang tak AKTIF bersukan..
Sukan yang saya minat ialah BOLA TAMPAR..
Boleh la main sikit-sikit..
BOLA SEPAK..?
Dulu masa sekolah rendah dan menengah main..
Tu pun MIDFIELDER..
Masa kat kampung sebelah ayah pulak..
My Brother yang sememangnya ATLIT Negeri dalam arena BOLA SEPAK..
Paksa main liga kampung..
Dia train SAYA untuk jadik WING kanan..
Rasanya dia tahu apa kebolehan saya kowt..
Alhamdulillah..
Penah jaring GOL jugak.. hehe..
Kini..
Sudah lebih LIMA tahun tak main BOLA SEPAK..
SO..
Jangan ajak!!!
Saya lebih suka JOGGING atau merentas desa..
Wah..!
Kalian semua macam mana pula..?
Rumah sukan anda..?
Sukan apa yang anda minat..?
Meh la lontarkan KOMENTAR di sini..

Ehsan dari Auntie Googlelinawaty

p/s: Teringat masa merentas desa (Time sekolah menengah)
Siap jadik top 5.. 
Dapat hadiah.. hehe..
Wink!

14 Komentar:

Nufaha said...

wah...rumah hijau!!!
sypun dulu selalu dpt rumah hijau
x suke rumah laen...haha

adamzico said...

Nufaha: sama ek? hehe..

Zaza said...

haiyaaa kamu adam :(

Nufaha said...

of cos!!! dulu sekolah rendah dpt rumah hijau...memang aktif, nak jaga nama baik rumah lah konon, tapi ble masuk sek men dpt rumah kuning...tros xmo aktif...hehehe

adam rumah sukan hijau, rumah blog pun hijau...heeee...sweet :)

Nor said...

kencana kuning lah!~
perkasa br ijau~~~~

adamzico said...

Za: Haiya apanya.. hehe..

adamzico said...

Nufaha: hehe.. ye lah.. tetibe macthing rumah sukan dgn blog.. satu kalerr... wink!

adamzico said...

Nor a.k.a Ida: ye x ye jugak.. hehe.. tersilap lah.. hehe..

Nor said...

yesh!~ anda silap!~ tetttt~~~~~ =P

Nufaha said...

tetibe ker? atau sengaje nak same color? hoho

adamzico said...

Nor a.k.a Ida: Ye lah.. hehe.. Teringat kencana dewi lak.. hahaha

adamzico said...

Nufaha: Takkan sengaja nak sama kaler kowt.. hehehe..

Nor said...

kencana dewi tu scandal kamu! sbb tu kamu ngt kan3??~ hahahhahaha

adamzico said...

Nor a.k.a Ida: bkn scandal tapi sandal.. huhu.. sampai ati kamu.. bgtaw tok..!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!