Thursday, 7 April 2011

Dengar cite ko nak bertunang. Betul ke?

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum W.B.T..

Cepat. Pantas. Tuntas.
Entah dari mana datangnya cerita nie..
Alhamdulillah.. Jika ini BENAR..
Saya akan menjadi orang PERTAMA yang melompat kegembiraan..
(Siapa tak HAPPY nak bertunang.. kan?)

Semalam dapat TEXT dari my BEST buddy..
Ex-Housemate..
Nicknamenya Ben10..
Begini TEXT tersebut..

Ben10: Dengar cite ko nak bertunang.. Betul ke?
Adam: Erk! Dari mana ko dengar nie?
Ben10: Member sekelas ko bagitaw aku..
Adam: Ko kat ne?
Ben10: Kat umah.. Ko kat ne?
Adam: Kat umah.. Meh sini aku storykan..

Ben10 bertandang kat rumah pukul 12 tengah malam..

Ben10: Ko sihat?
Adam: Ok.. Ko?
Ben10: Alhamdulillah..
Adam: Ko percaya ke?
Ben10: Entah la.. Kalau betul apa salahnya kan?
Adam: Kalau betul akan aku riuhkan seluruh alam..
Ben10: Aku ingat ko rush nak bertunang sebab aku dah bertunang..
Adam: Ko ingat aku cam member kesayangan ko tu ke? Nak folo je apa yang ko wat..
Ben10: Hahaha.. Ko nie..
Adam: Aku ada terima Text dari si dia..
Ben10: Siapa?
Adam: Calon yang parent aku carik tu..
Ben10: Green light ke?
Adam: Tak.. Dia tanya apakah kedudukan dia..
Ben10: Dia bersungguh nak kat ko kowt..
Adam: Hope so..
Ben10: Abes tu.. Bila nak bertunang?
Adam: Ko nie.. Aku baru nak kenal isi hati..
Ben10: Hahaha.. Tak berubah la ko nie.. Slow bila berdepan bab cintan cintun nie...
Adam: Hahaha.. Ko ketawakan aku?
Ben10: Alah.. Ko kawen je terus bulan sembilan ni..
Adam: Kawen sekali dengan ko?
Ben10: Hahaha..

Sedar tak sedar..
Seronok berborak hingga pukul satu dua puluh pagi..
Alamaks..
Kena tido cepat..
Nanti liat nak bangun subuh..

p/s: Ben10 ialah salah seorang dari my BEST buddies..
Yang paling BEST atau kamceng ialah Romate..
Romate ialah anak kelahiran Pahang..
Dia sememangnya terbaek..
Windu plak kat Romate..
Romate dah berumahtangga dan dah ade DUA orang anak..
Saya..? Bila la nak timang anak nie.. 
(Gatai merenyam.. wink!)
 
(Ehsan dari Uncle Google)

8 Komentar:

sharina elisa said...

hahaha .. suke btui men wink2 :p

Lelaki suka dipanggil abang

adamzico said...

hehe.. suka3.. wink!

mOoN said...

x sabar nak timang anak ea? hehehe...

adamzico said...

mOoN: hehehe.. kan mention gatai merenyam kat bawah tu.. hehe.. (sambil menggaru nie)

ann dhaniah said...

pi kawen cepat2..hihi

adamzico said...

ann dhaniah: erm.. kalu boleh nak la ni gak kawen.. lalala..

ann dhaniah said...

haha..cari calon terbaek dulu..baru kawen..yg penting org tu nak kitew seadenye.. ;)

adamzico said...

ann dhaniah: erm baek.. saya xpandai nk mencari.. hehe..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!