Thursday, 5 May 2011

AKU.. Dulu & Kini..

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum W.B.T..

Cinta..
Kini baru terasa pengisiannya..
Alhamdulillah..
Panjatkan kesyukuran di atas ketentuannya..
Ada jalan keluar..
Ada cahaya yang terang memancar..
Semua ini SATU keberkatan..
Diberikan PELUANG untuk dekat padaNya..
Amin..!

Berita pertunangan saya telah tersebar dikalangan sanak saudara..
Sehingga sampai ke telinga my EX tunang..
Dia sedikit terkilan dengan berita itu..
Bagaimana saya boleh mengetahui akan perasaan terkilannya itu?
My Cousin yang rapat dengan my EX tunang yang bagitau..
Terkilan..?
Kenapa terkilan..?
Ini namanya ketentuan..
Sepertimana saya melepaskan dia walaupun bukan dengan kerelaan hati..
Seperti itu jugalah dia harus melepaskan saya pergi kini..

Ya..
Dia harus menerimanya dengan hati yang terbuka..
Antara kami tiada jodoh..
Saya telah maafkan segala kesilapannya..
Saya telah melupakan semua yang terjadi..

Dulu..
Saya seorang kekasih..
Yang tak pernah memberi peluang kepada yang lain..
Memiliki sekeping hati ini..
Kini..
Saya seorang kekasih..
Yang dijodohkan untuk menjadi tunangan orang..
Bukannya tunangannya..
Bukan nak mendabik dada..
Sebaliknya..
Kita perlu melepaskan..
Kita perlu memaafkan..
Kita perlu menjernihkan..
Kerana apabila kita faham..
Ketentuan itu tak boleh diubah..
Perjanjian itu tak boleh dipertikaikan..
Kini..
Saya menjadi tunangan orang..
Harap dia bisa memahaminya..
Dan mendoakan kebahagiaan saya..
Sepertimana saya mendoakan kebahagiaannya meskipun bukan disamping saya..

p/s: Bila berdepan dengan my EX tunang..
Dia kelihatan sangat marah..
Riak wajahnya menyatakannya..
Bicaranya juga kelihatan tertekan..
Kenapa harus begitu..?
Kenapa dulu dia melepaskan saya demi orang lain yang dicintainya..?
Ah.. Lupakanlah..
Kita buka lembar baru.. ya?
Bukan sebagai kekasih tetapi sebagai sahabat yang bisa memahami..
Yang pernah menyayangi..

wink!
Ehsan Dari Uncle Google

14 Komentar:

Cik Ladies said...

hihi... kenapa dia nak marah? dia nak kat adliy lagi lettew.. tapi adliy jaga la hubungan dengan tunang yang sekarang yer.. nnti melepas,tak tau,, XD

adamzico said...

Cik Ladies: Ntah la.. dari gaya, riak dan nada percakapannya.. cam dia marah bila saya rancang utk bertunang tanpa memberitahu dia.. erm? perlu ke saya bgtau dia?

InsyaAllah.. saya akan cuba sebaik mungkin.. Doakan saya ke jinjang pelamin ok?

toyolkiut said...

setia pd yg sudi..
setia pd yg mmahami..
syabas..

jemput TK tau, suka tngok orang naik pelamin ni..

sabrina said...

wah..dah nak tunang ea..congrats n semoga berkekalan...
orang kata tunang bnyk ujian..biasa la tu...hehe (haha,komen mcm org brpengalaman kan,sdg kan bru 18 thun)haha
btw,congrats again...

adamzico said...

toyolkiut: setia ye.. insyaAllah.. akan diberitahu kelak..!

adamzico said...

Sabrina: Tima Kaceh.. wink!

►AdamXis◄ said...

Assalam...tahniah Bro.semoga jodoh skrg kekal dunia dan akhirat...haa biarkan kisah lalu berlalu...teruskan hidup yg baru...

acan ketot said...

sabar yew..
mgkin dye terkejut..
btw..tahniah!!

Sarah said...

sarah selaku geng BCR mengucapkan tahniah kpd adam!!!tp kan, bila adam kata perempuan tu mcm marah, seolah-olah dia nk miliki semuanya dan x pedulikan hati org lain. bahasa kasarnya, tamak. Kalau btol dia sygkan adam dulu, dia pttnya setia dan bknnya rambang mata tgk laki lain. biasalah manusia ni.. bila ada x dihargai, bila hilang baru terhegeh-hegeh nk cari..panjang lebar pulak komen sarah ni.. ngeee~ bak kata adam, "wink!"

adamzico said...

AdamXis: Tima kaceh.. Semoga Allah merahmati perhubungan ni.. Amin..

adamzico said...

Acan Ketot: Mungkin.. Dia ada alasan yg tersendiri..

adamzico said...

Sarah: On behalf ke? Lalala.. Wink!

Untuk my Ex tunang tu.. Mungkin dia punya alasan tersendiri.. Mungkin rasa sayang tu masih ada.. Tak apalah.. Kita merancang dan Allah menentukan.. At least terlerai gak salah faham.. Rasa kekok.. Rasa terkilan.. Rasa bersalah antara kami.. Hendaknya..!

Tima kaceh sarah.. wink!

Anonymous said...

inilah manusia, cepat sangat nak judge orang, kemudian menghukum, letak macam2 nama panggilan, sedangkan anda tahu jalan cerita sebenar? kenapa senang sangat nak melabel org 'tamak' kalau sendiri tak tahu apa cerita sebenar, lagi lagi anda tak tahu pun siapa org yg dimaksudkan.

lumrah perempuan pergi pada sesuatu yang pasti, pergi pada lelaki yang menyayangi.

p/s: jangan cepat sangat melatah.

adamzico said...

anonymous: woo.. sapa melatah ni.. chill ok..?

kalau perempuan pergi kerana lelaki yg menyayanginya.. kenapa perempuan yg sama tinggalkan lelaki yg begitu menyayanginya saat dia penah berkata dia tak akan ada lelaki lain..?

Sini bukan nak tuding salah siapa.. nasi dah jadi bubur.. kisah sebenar ke rekayasa ke.. semua tu dah berakhir.. kan anonymous kan kan kan..

try to smile n catch happiness out there.. cinta datang dan pergi.. nobody perfect.. life too short to been caged in those empty moment/s.. kan kan kan..

salam.. wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!