Tuesday, 31 May 2011

Penuh..!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum W.B.T

Masa untuk PUISI..
Puisi ini tercetus dari ILHAM yang beraspirasikan kepada seorang teman..
Semoga PUISI ini akan menemani sepanjang penantiannya..

Penuh..!

Entah mengapa bibirku kelu..
Inginku suarakan akan bisik hatiku..
Saat penuhnya ku rasa kekosongan..
Meski puas ku tenangkan semua debaran..
Riaknya masih kuat bergetaran..

Kau penuhkan hariku..
Kau penuhinya dengan bahagia..
Hingga aku bukan lagi aku..
Teman yang tergerak dek nawaitu..
Untuk cuba memilikimu..

Kini bila lancang ku atur..
Biar ku luah segala perasaan..
Tak mahu ku pendam..
Tak sanggup ku diamkan..
Agar kau tahu apa yang cuba ku maksudkan..

Kini aku penuh..
Meskipun tak lengkap tanpa kamu..
Kata putusmu..
Itulah yang ku tunggu..
Meski ku bersabar..
Ku tahu berat untukmu menyimpulkan..

Hatiku penuh dengan memikirkan kamu..
Hariku penuh dengan penantian nan satu..

Nukilan,
Izad AZLI Zico

p/s: Semoga yang BAIK dapat dicapai.. Manusia berusaha namuan Allah yang akan menentukannya..
Wink!

6 Komentar:

Spanar Buruk said...

zico..so tacing..sbk nk ngis tetibe ni..by da way,sgt puitis katamu itu..

adamzico said...

Super bk: erm.. tu lah idea datang mencurah2 ke ladang gandum maka puffss jadilah puisi ni.. Hope kepada sahabat kita tu.. Peace!!

Wink!

momoi mee said...

pergh!!!mmg jiwang abis!!

adamzico said...

momoi mee: huhu.. jiwang sebab idea tu datang tanpa dijemput.. maybe sebab fikir akan keadaan member tu kowt maka tercetusnya puisi ni.. apapun layaaan..!

Zaza said...

bererti :)

adamzico said...

Za: Long time no see..!

wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!