Tuesday, 31 May 2011

Segmen MUSIC make me HAPPY..!

Bismillahirrahmanirrahim..

Terpanggil nak JOIN ini segmen..

Rasanya SAYA dah FOLO anda..

Rasanya saya dah COPY banner di atas tu..

Rasanya saya dah LINK kan ke anda..

Lagu : Sepi Tanpa Cinta ~ Spring

Apakan daya jika kasihku tidak kau menghargai
Apakan daya aku hanya menumpang di sudut hati
Tiba masanya terpaksa ku membawa diri
Aku menyedari siapa diriku hanya sementara...

Apakan daya percintaanku ini separuh jalan
Hidup seperti sampan hanyut di dalam lautan sepi
Terumbang-ambing ku dipukul ombak yang tinggi
Lemasnya aku hingga sesaknya nafasku menanggung rindu

( korus )
Sampainya hatimu meninggalkan ku sendiri
Tanpa kasih sayang mengapa kau mungkiri
Segala janjimu dulu
Untuk hidup bersamaku
Sungguh pilu di hatiku

Kurasa sepi tanpa cintamu
Bagai malam tiada cahaya
Apalah dayaku jika orang tak sudi
Lebih baik aku pergi

Hanya pada Tuhan aku berserah
Moga diriku kecap bahagia
Apalah dayaku orang tak sudi
Lebih baik aku pergi

Lagu ni amat bermakna..
Ada sejarahnya..
Tiap kali terdengar je lagu ni.. 
Airmata jatuh tanpa disedari..
Teringat akan si dia..
Back to that moment..
Arggghhhh.. Missing U..
(Cinta zaman sekolah sememangnya meninggalkan kesan yang amat sangat..!)

p/s: Tiap kali lagu ni berkumandang..
Pasti akan terbayang akan wajah dia..
Tak tahu lah cam mana wajah dia sekarang..
Peristiwa tahun 1992 akan saya kenangi selamanya..
Wallaa..!
Wink..!

8 Komentar:

LemonSusu Skyjuice said...

uhoo.....kemana SI DIA menghilang huh??
thanx join..=)

cik golek...... said...

uuuww..sweet..still remember memory lame..

Siti Suriani said...

Sit dah buat bloglist nama adam.. kite bertukar2 lah yerp.. :p

Zaza said...

wooow...baik punya...1992 :P

miss ct said...

Assalamualaikum senior..
setiap yg berlaku pasti ada hikmah kan..bila nak dptkan kad walimah dr senior ni??

naqiah said...

fuyooo zico!! sweet!!

Siti Safiyyah said...

lagu ape ni? nak search la japgi. hehe.








erk tahun 92 ke? ss baru lahir mase tu. :p

adamzico said...

SEMUA: wakaka.. lost contact lepas sekolah.. kad walimah??? tunggu la.. xlama dahh.. wakaka.. wink!

JOIN just nk kongsi.. Lagu ni ber antu kowt.. lalala..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!