Friday, 25 November 2011

Cita-cita & Impian..

Assalamualaikum..
Bismillah..
Semalam pekena PECAL LELE..
On the way nak ke Bandar Baru Ampang..
Sepupu-sepupu asyik berchit-chat ala-ala 'Azwin Abu' pengacara sensasi tu..
Derang dah ada cita-cita nak buka kedai roti & kek (pastri)..
Baguslah.. Pasang angan-angan..
Semoga yang dicitakan itu dapat dilaksanakan dikemudian hari..
Amin..

Bila dah mencurik dengar cita-cita & impian derang..
Aku pun terfikir akan cita-cita & impian aku untuk membuka Kafe..
Yang pernah aku plan bersama arwah sepupu aku..
Kafe yang kami namakan sebagai  | Kafe Saus |..

Aku perlu merealisasikan cita-cita aku tu..
Tapi bukan dalam masa terdekat ni..
Kena la kumpul modal..
Cari tapak..
Adakan peralatan..
Lekapan & lengkapan..
Bahan & ramuan..
Resepi turun temurun..
Pasang strategi..
Semua itu aku kena fikir sedalam yang mungkin..
Taknak lah sekadar melepaskan batuk di tangga..
Taknak pula cam main pondok-pondok..
Bila dah jemu.. Hye Hye Bye Bye plak..
Kan..?
P/S: Suka dengan bisnes kedai makan a.k.a Kafe
Ada seorang my member..
Kenalan dari sejak di POLITEKNIK lagi..
Sekarang ni sedang giat aktif berniaga..
Citarasa Rinduan <-- KLIK untuk jadi member..
Itu BLOG dia..
Sahabat lama a.k.a Blogger yang bernama Siti Rahayu (Ayu)

Tahniah my friend.. I will FOLLOW you sooner or later..
wink!

4 Komentar:

Za said...

i like bussiness, its talk about how we make money..
lalala...buat kazen u, amin..n semoga sukses..i be coming soon..insyaallah..
hehehe...u too adamzico!
auuuwww

adamzico said...

Za: I like business too.. Cuma sekarang ni idup makan gaji.. huhu.. One day i will run the business.. All the BEST for u * ur business too in future.. wink!

Citarasa Rinduan said...

terharunya..
terima kasih lie atas sokongan (review)

hujung2 nie, ayu sangat sibuk..
ayu mendoakan lie berjaya...
kerana ayu tahu lie boleh buktikan..

(kita pernah satu kelas, ayu pernah menuntut ilmu dengan lie)

malah.. lie mendapat anugerah pelajar cemerlang untuk dep. perdagangan 1999...
tahniah sahabat

adamzico said...

Ayu: review ni KHAS utk anda.. terharu gak.. jangan la mention sal BEST STUDENT tu.. huhu..

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!