Saturday, 26 November 2011

Rencana sebuah perkahwinan..!

Assalamualaikum..
Bismillah..

Atas permintaan ramai..
Maka aku telah mendapatkan beberapa keping foto..
Hari bersejarah buat seorang BCRians..
Yang kini sudah bergelar | suami |..

Tanggal 18 November 2011..
Upacara Ijab & Kabul berlangsung..
Selepas waktu Asar..
Pengantin lelaki mengenakan Baju Melayu Putih | Off White |..
Mendirikan solat sunat Tahiyatul Masjid..
Mendirikan solat Fardhu Asar..
Bergerak mengadap Tok Kadi yang merupakan Imam Besar Masjid Parit Panjang..
Dengan sekali lafaz sahaja..
Masyitah Binti Sallehuddin telah diangkat menjadi | Isteri | yang sah..
Alhamdulillah..
Tima kasih | Cameraman | yang Chomel..
Ada orang kasik TIPS tengok jer muka Tok Kadi tu.. Kurang sikit neves..!

Dari perkarangan masjid..
Kini menuju ke rumah pengantin perempuan..
Untuk upacara menyarungkan cincin dan | membatalkan air sembahyang |..
Inilah saatnya kedua mempelai dipertemukan sedekat ini..
Mata bertentang mata..
Berdobar eden ni ha..
Tima kasih | Cameraman | yang chomel..
Jambangan bunga | Sireh Junjung | hasil gubahan Mama Fera.. Cantik..!

Tanggal 19 November 2011..
Majlis kahwin dimulakan disebelah pihak pengantin perempuan..
Pengantin lelaki yang tiba selepas Zohor..
Digandingkan bersama pengantin perempuan..
Merah putih menjadi pilihan mertua..
Di hari bersejarah ini..
Tima kasih | Cameraman | yang chomel..
1st time lengan dipeluk oleh isteri tercinta.. Ngee..!

Tanggal 20 November 2011..
Majlis dibawa ke Kuala Muda, Penaga..
Ke rumah | nenda | pengantin lelaki..
Upacara berlangsung dengan penuh kesederhanaan..
Rona coklat keemasan menjadi pilihan..
Tima kasih | Cameraman | yang chomel..
Terhibur dengan sajian | Formasi Kompang | dan | Silat |..

P/S: Semoga yang BAIK dirahmati olehNya..
Yang BURUK dijauhi akanNya..
Semoga rumahtangga yang baru aku dirikan ini..
Diberkati selalu.. 
Amin..

Lain-lain FOTO menarik..!
Pengapit a.k.a Cameraman..!
Dia terbaek..! 

Bersanding untuk tatapan keluarga sahaja..
Barisan sepupu-sepupu yang masih lagi single dihadapan..
Ada sesiapa nak nombor telefon.. Sila.. Jangan segan..!
INFO: Pelamin ni Pak Su a.k.a | ayah | saya yang | buat |.. Cantik tak..?

Potong jangan tak potong..
Cam sambutan Hari lahir plak rasanya..
Budak-budak yang merupakan sepupu & anak buah memang ramai menunggu uoacara | Memotong Kek |..

Tiga hari yang memenatkan..
Tiga hari yang sudah ditentukan untuk kedua pasangan ini disatukan..
Tiga hari yang penuh dengan kesederhanaan..
Alhamdulillah..!

wink!

16 Komentar:

Azie said...

Alhamdulillah...

Moga rumahtangga kamu diberkati dan dilindungi Allah selamanya... Amin...

Cik MataKuyu said...

wahh. semoga bahagia selalu... dan, semoga cinta sampai syurga... :)

adamzico said...

Azie: Amin.. Ya Rabbal Alamin..!

adamzico said...

Cik MataKuyu: Amin.. Sampai Syurga.. Ngee..!

Cik Ladies said...

Wah tahniah tahniah. Kim salam kat pengantin perempuan tu, dari BCRians :) Hoho. Ye, ada orang BCR da kawen. Tunggu yang tua2 lain plak kawen :sosek

adamzico said...

Cik Ladies (CL): Tima kasih.. Sapa yg tua2 tu..? Sok sek..!

Za said...

adam!! wah...tahniah, n so sweet both of u...semoga dgn ikatan ni...menjadikan kehidupan lebih sempurna... :)
bahagia anak cucu k...

Citarasa Rinduan said...

tahniah sahabat...

selamat pengantin baru..
betul2 terharu dengan entry ini...

sahabat lain2 mendoakan kebahagian kalian...

adamzico said...

Za: Amin..! wink!

adamzico said...

Citarasa Rinduan: Saya juga mendoakan kebahagiaan kalian semua.. Sayang anda semua.. wink!

KizZ said...

Encem dan comel larh pengantin tu..

adamzico said...

KizZ: Pengantin yg mana satu ek.. Hehehe.. Semoga pasangan pengantin dirahmati OlehNya.. Amin! wink!

Anonymous said...

Wah tahniah adli, pasni jgn lupa tjukk kat anak2 blog ni. ckp papa dlu join BCR. papa dlu hot kat BCR hehe

adamzico said...

Anonymous a.k.a Kerro: Tima kasih..! Tu dia tunjuk kat anak2.. ngee.. Papa always BCRians.. Ke 2 hot selepas Jejaka Terhangat.. <-- Ye ke ke 2 hot.. :lari

miss ct said...

Assalamualaikum...
akhirnya..selepas senior zico, ct pasti akan ada menuruti langkah ke gerbang perkahwinan...semoga diberkati dan berkekalan sehingga akhir hayat...Tahniah..

p/s: akak masyitah comel&cantik =)

adamzico said...

Wa'alaikummussalam..
Alhamdulillah.. Gembiranya dengar berita Seniorita CT bakal ke gerbang perkahwinan..
Tima kasih.. Amin..!

p/s: Ciptaan Tuhan.. Semua cantik & comel.. kan kan kan

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!