Friday, 25 February 2011

BCR Headline: BCR tercemar dek Radioaktif..?


Radioaktif yang terbebas..
Adalah tidak |Bagus| untuk kesihatan Manusia..
Bayangkanlah jika kesan Radioaktif yang tersebar..
Akan memudaratkan sistem badan..
Kecacatan tegar kemungkinan akan berlaku..
Akibat kerosakan |Genetik|..
Pendedahan sinar radioaktif boleh berlaku dengan banyak cara..
Melalui peperangan ATOM dan Neuklear..
Perubahan kepada Frekuensi Gelombang Pemancar..
Yang kebiasaannya boleh menyebabkan..
Perubahan |Hormon| pada badan Manusia..

Satu BERITA telah tersebar..
Pengguna BLOG akan berdepan dengan kesan Radioaktif..
Yang terbebas ekoran dari Penyalahgunaan Blog..
Kesan paling ketara ialah melalui penggunaan BCR..

^ O ^
Di Ruangan BCR
Terdapat beberapa BCR chatters sedang asyik masyuk..
Masing-masing punya agenda yang tersendiri..

With Julia: Ade orang ke x?
Che_Wawa: Ade.. Ade ni ha..
JT: Sudah bace entry picisan Jejaka Terhangat..?
With Julia: Wawa.. Pe cite?
FariqScorpio: Jangan lupe singgah sini ye..
Che_Wawa: Julia.. xde apa.. Away ke blog JT jap!
With Julia: Ade nampak Adam x?
AdamXis: Saya ke?
With Julia: Hi Adam.. Ade nampak Zico?
AdamXis: Tak Julia.. Tak ada masa lah check link ko JT..
JT: Julia ku sayang.. Mane cite macaroons tu.. kasik link cepat!
With Julia: JT.. Klik je kat nickname tu..
FariqScorpio: Ade sape layan sequel Heroes?
Batu^Nisan: Salam semua..
With Julia: Salam BN..
JT: Fariq.. Kalau ko nak tau.. Akulah Peter tu..
FariqScorpio: Peter Petrelli? Haha.. Akulah Sylar..
JT: Fuyoo Sylar..
With Julia: Off jap.. Nak BW.. Larik laju2..
Batu^Nisan: Bosannya..!
Kucenggedix: Hi BN..
JT: kuceng.. dah singgah ke blog picisan JT?
Kucenggedix: JT.. Pe cite?
Kucenggedix: BN.. Ce cite..

Batu^Bosan: Dok sini cam batu ja!
JT: ko memang batu.. haha
Batu^Nisan: Sumpah ko jadi batu kang!
FariqScorpio: Away.. Nak carik cheerleader lah!
Kucenggedix: Saya la cheerleader tu..!
FariqScorpio: Akhirnya..!
JT: Fariq.. Jangan ganggu kuceng.. Ko buat aku terbako..
Che_Wawa: Invisible jap! Ade keja sket!
Adamzico: Singgah n tatap ni ya: http://adamzico.blogspot.com/BCR_Headline: Chatters paling GENIUS/html

Ruangan BCR terganggu..
Program Blogspot.com terjejas dalam seketika...
Sistem sekuriti terpaksa tampil untuk Back Up
Firewall tak dapat menampung lagi..
Beberapa chatters tergamam dengan apa yang terjadi..

Flashback:
Lima minit sebelum sistem benar-benar terjejas..
Kesan Radioaktif telah terbebas..
Bloggers a.k.a BCR Chatters telah tercemar..

Ruangan BCR kembali rancak..
Beberapa chatters kembali untuk membuat spekulasi akan perkara yang berlaku..

Che_Wawa: Broadband problem ke line tenet terganggu..
JT: Sila ke blog picisan untuk mengetahui apa yang berlaku..
FariqScorpio: Tenet ada gangguan kan?
With Julia: Kalian rasa pelik tak..?
Batu^Nisan: Bye.. Nak siap pegi kerja..
Kucenggedix: Tak rasa apa-apapun..

Seminggu kemudian..

'Julia.. Ko tengok ni?' Che Wawa menunjukkan sesuatu.
'Che wawa.. Seremm lah!' Julai kaget melihat akan perubahan Che Wawa.
Gadis berkenaan mampu menghilangkan diri daripada pandangan orang..
'Julia.. Aku tak faham akan perubahan aku ni? Aku dah tak normal..!' Che Wawa terduduk.
'Alamak.. aku dah terlambat ni.. Cau Chin Cau!' Julia mempercepatkan langkahnya.
Namun apa yang berlaku menyebabkan Che Wawa terlopong.
'Julia.. Lajunya kau berlari..?' Che Wawa menampar dirinya berkali-kali bagaikan emoticon yang terdapat dalam BCR.
'Apa yang terjadi dengan kita ni?' Julia resah.
'Bagaimana kita nak berdepan dengan yang lain?' Sambungnya.

^_^

'Tidak!!' Kerro mengejutkan Jejaka Terhangat dari tidurnya.
Mujur dia tersedar akan cetusan api yang mula membakar cadar..
'Ko nak bakar kita ke?' Kerro meninggikan suaranya.
'Bakar? Tak kan terbakar sendiri?' Sambungnya dalam nada keharuan.
'Apa yang terjadi?' JT basah dalam peluh dingin ekoran mimpinya.
'Cadar kau terbakar!' Kerro menuding jari ke arah cadar yang berada tidak jauh dari mereka berdua.
'Cadar terbakar? Hairan bin Ajaib.. Kau main api ke Kerro?' Soal JT sambil memperbetulkan duduknya.
'Aku pulak? Ko ingat aku ade masa nak bunuh ko ke?' Kerro menjeling tajam ke arah rakannya itu.
'Assalamualaikum!' Ridz melangkah masuk longlai.
'Penatnya hari ni.. Bau cam ade benda terbako?' Sambungnya.
'Korang hisap rokok ek?' Ridz menghujankan soalan demi soalan.
'Seesha? Hookah?' Ridz terus menyoal tanpa memikirkan tentang orang lain.
'Diamlah!' JT berdiri dan melangkah keluar dari situ.
'Diamlah..' Kerro menjeling tajam ke arah Ridz bagai pembunuh upahan sedang menerkam mangsanya.
'Aku salah cakap lagik ke?' Ridz terdiam.
"Mereka mesti tengah |High|.." Fikirnya.

^ L ^

'AdamXis.. Aku tau ko ade kuasa.. Aku dapat menghidunya..' Fariq yakin dengan kemampuan barunya itu.
'Ko ni Canine ke? Hidu aku lak!' AdamXis menjerit.
'Aku nak kuasa kau tu? Ko nak bagi ke tak?' Fariq semakin menghampiri AdamXis.
'Ketepilah!' Adamxis menolak Fariq kesamping namun lelaki itu tidak berganjak sedikitpun.
Matanya terus terpaku kepada AdamXis.
'Ko ni kenape Fariq?' Adamxis mula berang.
Dia menolak Fariq agar tidak mendekatinya.
"Rimaslah.." Bisik hati kecilnya.
AdamXis telah menggunakan kuasanya secara tidak sengaja.
Iaitu beredar dalam arus masa.
"Aku akan buru kau Adamxis..!" Fikir Fariq. Dia bagaikan dikuasai keinginan untuk memiliki kuasa mutlak..

^ ! ^

'Erk! Apa ni?' Batu^Nisan memerhati akan perubahannya.
Jemarinya semakin mengeras bak batu.
'Ini bukan halusinasi!' Jeritnya.
'Apakah dosaku hingga berubah menjadi batu?' Batu^Nisan menitiskan airmatanya.
Kesepian mencengkam sanubarinya.
Penyesalan yang tiada berakar umbi.
Dia kecewa dan hampa.

p/s: Apekah sebenarnya terjadi..?
Apakah mereka semua SEDIA MAKLUM akan bahayanya kesan Radioaktif itu..?

To be Continued..

14 Komentar:

With Julia said...

Adamzicooooooooooooooooooooo.......
Uwawawawawa sukanya yer.....ehehhe x sangka geng BCR direka sedemikian rupa...sungguh mengkagumkan...

p/s U Are The Only One Adamzico VS CK...yehuuuuuuuuuuu..mekasihh sungguh teruja baca alkisah nih ehehhe kelakor...radioaktif sungguh...
cau cin cauu....jgn lupa ke ruangan entry julia erkk peaceeee

efa said...

erk ya ka tak pernah guna bcr tu pn tak taw plak wuwu

adamzico said...

With Julia: BCR dah jadik versi SuperHeroes.. leh?

Efa: JOIN BCR dulu baru anda tau.. BEST sesgt2..

Mr.Kerro said...

kretip2 adam i loike!..hehe

adamzico said...

Mr.Kerro: erm.. JUST nak entertain semua BCR buddies kesayangan eden.. wink!

Fariq said...

kahkahkah... aku tak penah layan pon cite heroes tu.. hahaha.. tak sabar nak tunggu sambungan.. jgn lambat2.. kang aku terlepas kuasa mutlak tu.. :p

*tak tinggal lagi ayat blog picicsan si jt tu wakakaka

Siti Safiyyah said...

haha ini semua pakat buat cerita pasal BCR..perghh JT kene buat pertandingan cerita sape paling kreatif ni.. XD

che_wawa said...

superpower nie.. ekekeke... like sgt.... nnti jgn luper g tau episode seterusnyer...

adamzico said...

fariq: ye ke? terus eden bagik watak jahat kt fariq kan? wink!

adamzico said...

SitiSafiyyah: hehe.. adekan pertandingan cerita paling kreatif.. eden sekadar berhibur.. utk menceriakan rakan2 seperjuangan.. itu saja tujuan eden..

apa yg eden harap ialah komen dr rakan2.. itu saja..

adamzico said...

SitiSafiyyah: hehe.. adekan pertandingan cerita paling kreatif.. eden sekadar berhibur.. utk menceriakan rakan2 seperjuangan.. itu saja tujuan eden..

apa yg eden harap ialah komen dr rakan2.. itu saja..

adamzico said...

chewawa: super.. power!!! erm.. insyaAllah.. akan eden informkan ye.. wink!

Afzainizam said...

Lap lip lap lip lap
Buat kerja jangan sampai tersilap
Lip lap lip lap lip
Banyak menung nanti otak jadi sempit

BCR idola ramaiiiii ...mmg rare mmg super

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

adamzico said...

Afzaininzam: jom BCR.. nak x?

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!