Thursday, 3 March 2011

BCR Headline: AdamZico tinggalkan BCR..?


Adamzico..?
Siapakah Adamzico..
Adam ialah anak lelaki Zico..
Anak kedua yang sedikit MANJA dan GILA-GILA..

Kenapa Adamzico nak tinggalkan BCR..?
Mungkin setelah dicop PLAGIAT
Oleh BCR Chatters..
Menyebabkan anak tak berapa muda ni..
Mempunyai niat untuk beralih arah..
Dan meninggalkan BCR..?

Perkara itu masih lagi KABUR..
Atau lebih tepat lagik..
Masih BLUR..

Adamzico..
Dengan |tagline| nya
<--- Budak Amatur..
Telah didapati bersalah kerana perbuatannya..
Copy & Paste..
Ayat orang lain..

Antara mangsa-mangsanya ialah:-

SitiSafiyyah 
Jejaka Terhangat
Zaza

Mahkamah BCR menjatuhkan hukuman mandatori..
Iaitu diberikan pilihan..
Sama ada meminta MAAF secara terbuka..
Ataupun tinggalkan pementasan Pilih Kasih..
Namun AdamZico telah memilih untuk mengarang N3 baru..
Sebab IDEA yang ditunggu..
Yang dikatakan akan jatuh ke riba macam bulan..
Tak luruh-luruh jugak..
Makanya..
Dengan minda yang 80% Sihat..
20% masih ting tong..
Adamzico memaksa kalian untuk membacanya..

Tima Kaceh kepada yang membaca..
Tima Kaceh kepada yang |Heart Attack| dengan tajuk ni..
Maaf kepada mangsa-mangsa Plagiat Adamzico..
Eden janji akan BUAT lagik..
Eh?
Tak akan buat lagik (Jika tak dibenarkan berbuat begitu)

p/s: Yang INDAH hanya sementara..
Yang BAIK itu budi..
Yang INDAH itu bahasa..
Yang BAIK itu BCR la apa lagik... Layaan!
wink!

18 Komentar:

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

slm..ala zico...relaks la der..benda macam nie,ley settle la...

Nadhirah Nasir said...

hahahhaha.. x boleh blah.. lallalal~ bole pule wat entry pasal bcr..wink3..

Norashiqin Kamaruzaman said...

MINTAK MAAF jer....jgn tgalkan BCR.....=)

adamzico said...

An: hehe.. tgh settlekan le ni.. jgn bimbang "Saya OK!" n akan mintak maaf kat mangsa2 tersebut.. bereh!

adamzico said...

Nadhirah : huhu.. dah byk dah citer sal BCR.. try KLIK kat label dlm blog saya.. manyak ooo!

adamzico said...

Norashiqin: Hehe.. Mmg nak minta maaf pown.. Itu terpulang kepada yang ARIF (mangsa2) untuk menentukannya.. wink!

padin said...

ahaha adam, aku tak paham tapi buat2 paham je laa wakakaaa

adamzico said...

padin: wakaka saya pun tak faham juga..

MaTNaggeR said...

ak tak tahu kes ape tapi suma perkara bole dibincang bah hehe =P

adamzico said...

Mat Nagger: hehe.. xde hal pun.. saja create N3 ni sbb xde idea dan perlu perbetulkan silap yg xsilap nie.. wakaka..

sharina elisa said...

adess ... asal cara penulisan kamu, sentiasa membuat diriku x fhm .. knpe orng len x ley fhm .. adesss..

Jejaka Terhangat said...

wakaka..budak amatur ek..aku tadi mmg nak out pon dari BCR..pasal tu saje buat nak kluar..langsung tak terasa ko plagiat tu. kahkah..

adamzico said...

sharina elisa: xfaham..? saya pun xfaham.. intipati ialah saya rasa bersalah sbb plagiat dlm bcr.. itu saja.. sorry ya rakan2 sbb takut mengguris dlm tak sedar.. (kdg2 i'm very particular.. sbb takut dlm jenaka ade yg terguris perasaan..) faham kan!

adamzico said...

JT: gagaga.. penat je saya rasa bersalah.. huhu.. jadik xsalah ye.. yeay!

C I K . F Y Z A said...

plagiat tu ape erk??

adamzico said...

Plagiat tu cam copy ayat org laen n paste jadikan ayat kita.. cam copycat le.. wink!

C I K . F Y Z A said...

alah...stakat plagiat benda kecik cam tu pun nak kena bawak diri ke :(

adamzico said...

Cik Fyza: saya ni cam ni lah.. perkara yg kecil pun saya amik kesah.. bukan apa xnak melukakan hati org laen.. that's the point.. wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!