Thursday, 3 March 2011

Lesung Pipit..

Salam..

Hey Hey Hey..
Gadis Ayu..
Lesung Batu di pipi..
Ayu..
Senyummu menawan..
Gadis Ayu..
Ku takkan dihampakan..
Ayu..
Sungguh Ayu..

Erk!
Lesung Batu lak..
Lesung Pipit lah..

Gambo dari Album Uncle Google..
Ala tomey tomey nya baby ni..
Aucak!!!

Sejook mata eden memandang..
Suka betul tengok orang yang ADA lesung pipit..
Comel sesangat!!!

Kata orang:
 
Nak kasik anak ada lesung pipit..
Semasa bayi kena letak (tekan) bunga cengkih ke pipi bayi..
Lakukan secara lembut..
Kesannya akan ketara nampak..
Betul ka?

Kalau betul..
Nanti kalau saya ada baby..
Saya nak la wat cam tu..
hehe..

p/s: Sayangnya Saya tak ada lesung pipit..
Namun saya bersyukur..
Mungkin kekurangan saya itu diganti dengan kelebihan di bidang yang lain pula..
Siapa tahu kan!

Apa kata anda..?
Anda suka tak lesung pipit..
Kalau SUKA angkat tangan..

*Tak ADA idea ni..
Anak sapa la ni.. 
Takda Lesung Pipit..!!!

20 Komentar:

C I K . F Y Z A said...

tak kisah la ada lesung pipit ke tak...
alhamdulillah hidup dah cukup sempurna...
tinggal lagi 20% je ag..

adamzico said...

Cik Fyza: tinggal lagik 20%..? Ape tu? Alhamdulillah kerana Allah memberikan kita kesehatan tubuh badan dan kecerdasan fikiran.. kan?

Mr.Kerro said...

aku ada lesung batu je TT

nw said...

klu nak nampak ktara lagi,
tonyoh jew lesung batu, lagi besar leh nampak..lagi comel..hahahaha

adamzico said...

Kerro: ade DUA lesung batu.. Kerro wat apa dgn DUA lesung batu tu?

adamzico said...

nw: nak tonyoh baby dengan lesung batu.. xde child abuse namanya.. huhu.. nw ade lesung pipit?

C I K . F Y Z A said...

20 % lagi berkeluarga la :)

adamzico said...

cik fyza: sape yg 20% tu? Fyza ke?

Siti Safiyyah said...

erk lesung pipit saya takde..so saya tak comel..;p

adamzico said...

ss: budak dlm picture bawah tu pown xde lesung pipit.. huhu.. So xchomel jugak..

Encik Blogger said...

hehehe.. ok dah tu takde lesung pipit tu.. cari lesung kt dapur..

adamzico said...

Encik Blogger: jom carik lesung batu kat dapur n then paste kt muka.. nak x? kita wat trend baru.. hehe

Nurul Wahidah said...

ade la kut.. tu pun lau sengih kuat2..haha.. bukan suh tonyoh kat baby.. tonyoh kat dri sndri.. lagi bsar leh nampak..haks3..(><,)

C I K . F Y Z A said...

:)

adamzico said...

Nurul Wahidah: tonyoh kat diri sendiri? Leh dapat ke kesan lesung pipit tu?

adamzico said...

Cik Fyza: senyum lak dia.. xjawab pown agik.. 20% tu sape? Saya ke Fyza?

C I K . F Y Z A said...

saya hanya mampu >>> :)
let ALLAH do HIS job

adamzico said...

cik Fyza: Let Us Pray for the BEST..!

C I K . F Y Z A said...

as u wish :)

adamzico said...

cik Fyza: wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!