Sunday, 6 March 2011

Bila Hati Tertanya-Tanya..


Contest : Sy@f
Kalau nak tahu contest apa KLIK |sini|

Bila HATI Tertanya-Tanya..
Adakah ini rasanya cinta..?
Saban hari terpesona..
Santun kata dan gurauan mesra..
Rindu terasa..

Bila HATI Tertanya-Tanya..
Apakah ini angau jadinya..?
Jenuh ku tidakkan..
Puas ku benarkan..
Perasaan ini tidak tersuarakan..

Bila HATI Tertanya-Tanya..
Perlukah aku meluahkannya..?
Perlukah aku mendapatkannya..?
Pantaskah aku memilikinya..?
Terimakah dia akan cintaku ini..?

Bila HATI Tertanya-Tanya..
Seribu persoalan hadir menjelma..
Bagai TEKA-TEKI di minda..
Bak menyusun SILANG KATA..
Sambil menyingkap BUKU TIGA LIMA..

Bila HATI Tertanya-Tanya..
Tiada tergerak andai tak bersuara..
Apakah perlu ku melangkah ke sana..?
Mendekati dan lantas mengenalinya..
Cinta hadir saat pandang pertama..

Nukilan,

Izad Azli Zico

p/s: Sy@f inilah nukilan yang dapat eden luahkan dalam waktu2 sebegini..
Terima lah dengan hati yang terbuka..
Tatap jangan tak tatap..!

8 Komentar:

C I K . F Y Z A said...

hati tertanya-tanya :)

adamzico said...

cik fyza: wink!

SYAF said...

MeNarIk... tHank Join..

Momo said...

copy header contest mcm mane tuh?tu bukan dah copy ke

adamzico said...

sy@f: semoga diterima ya? wink!

adamzico said...

momo: awalnya xleh nk letak header tu.. last2 sy@f dah kasik caranya.. hehe!

SYAF said...

KeputuSan ConTEst SYaF... http://syaf.frenzyfm.my/2011/03/tahniah-pada-sape-yang-join-puisi-bila.html

adamzico said...

orite sy@f.. eden ke sana dgn kadar segera..!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!