Thursday, 10 March 2011

KAMU ialah apa yang kamu pakai..!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum W.B.T..

'KAMU ialah apa yang kamu pakai'


Pakaian ialah SATU keperluan ASAS..
Selain daripada Tempat tinggal dan Makanan..
Namun keperluan itu sudah menjadi kehendak..
Seiring dengan perkembangan DUNIA fesyen..

Persoalan 1:
Apakah ANDA seorang yang stylo..?
Yakni ANDA sentiasa mengikuti trend semasa..?
Atau ANDA seorang yang sentiasa mencuba sesuatu yang BARU..
Tanpa mengira trend tersebut membuatkan ANDA..
Kelihatan Stylo, fashionista, fashion criminal atau fashion suicide..?
(Panjang bebeno soalan saya ni kan..?)
Lontarkan Komentar ANDA.. ya?

Persoalan 2:
Aksesori dikatakan sebagai UPgrade dalam berfesyen..
Contohnya: Cap, shawl, gelang, glasses, topi
Apakah aksesori yang selalu diguna, dibawa, dipakai oleh ANDA..?
Apakah ANDA dikenali kerana aksesori tersebut..?
Apakah tanpa aksesori tersebut, tahap keyakinan ANDA akan berkurangan..?
Atau ANDA memakai aksesori tersebut kerana faktor memori (kenangan) hadiah dari seseorang..?
(Panjang bebeno soalan saya ni kan..?)
Kongsikan Pandangan ANDA.. ya?


Persoalan 3:
Tudung kini telah berEVOLUSI..
Apakah EVOLUSI tersebut BAIK..?
Apakah bertudung sedemikian (style terbaru) tersebut memenuhi ciri-ciri kenapa wanita bertudung..?
Atau hanya salah satu pelengkap (syarat) untuk bertudung..?
Apakah jenis tudung kegemaran ANDA..?
Apakah NAWAITU anda semasa bertudung..?
(Wah.. Nak korek sebab bertudungkah..?)
Share lah apa yang patut.. ya?


Persoalan 4:
Setiap seorang dari KITA..
Meski ada SATU benda kesayangan..
Contohnya: Bantal Busuk, teddy bear..
Apakah pandangan anda jika lelaki mempunyai bantal busuk atau teddy bear..?
(Wah.. Nak tahu nie.. Mungkin ada LELAKI di luar sana nak tahu jawapan anda..)
Kongsikan disini.. ya?

p/s: Pakaian itu mencerminkan siapa ANDA..
Betul ke?
Pakaian juga menperincikan perwatakan ANDA..
Sahih ke?
Warna pakaian juga menentukan siapa ANDA..
Percaya atau tidak..?

14 Komentar:

Siti Safiyyah said...

ok nak jawap ni :fuh

Persoalan 1: ss bukan seorg yg stylo buktinye ss tak pakai pon macam ape yg budak2 zaman skang pakai..heh

Persoalan 2: dulu suke sangat pakai gelang hitam konon2 nampak ganas kot..haha, skang satu ape pon dah takde..

Persoalan 3: yg takbagusnye bila skang ade fesyen pakai shawl pelik2 dari segi warna dan cara pemakaian shawl tu. so agak menyimpang dari pemakaian sebenar. tak patut tak patut.

Persoalan 4: err..ok kot. hah ni mesti adam pon ade satu kan? hahaha kantoi!!

p/s: setuju semua yg dalam p/s tu boleh? ;p


psstt : Perlu ke blogwalking sekarang?

adamzico said...

Sitisafiyyah: wah! Nak nampak ganasss??? :hah

apapun pakaian itu mencerminkan diri kita..

So.. untuk menampakkan siapa kita sebenarnya.. Pakailah pakaian yang sesuai..

Hehe.. Saya ada bantal busyuk la.. hehe..

wink!

Panglima7 said...

Salam Tuan. Kunjungan hormat dari Panglima7. Cantik dan bestnya blog tuan nie...Tenang dan damai sekali.

adamzico said...

Panglima7: benarkah seperti apa yang dikata..? Blog biasa2 ja nie.. Apapun Kunjungan Hormat dari Panglima7 amat saya alu2kan.. wink!

C I K . F Y Z A said...

PERSOALAN PERTAMA :
fyza tak stylo lngsung.. main pkai je asalkan tak langgar hukum agama

PERSOALAN KEDUA :
fyza tak da aksesori lngsung.. pin tudung masuk dlm aksesori tak erk?

PERSOALAN KETIGA :
tujuan utama pakai tudung wajib lah kerana menutup aurat.. mungkin permulaan tak sepenuh hati tp akhirnya hati terbuka.

PERSOALAN KEEMPAT :
lelaki juga manusia.. manusia ada brg kesayangan. tak salah langsung lelaki ada teddy bear atau bantal busuk..mungkin brg tu beri kenangan pd lelaki tu kan?

TAGGED :
fyza tag zico kat sini.wink!

http://duniafyza.blogspot.com/2011/03/kenapa-sayang-khairul-contest-by-awien.html

Encik Blogger said...

steady bro.. memang setuju.. kite mencerminkan ape yg kite pakai.. kalu pengemis pkai kot mahal2 celah mane nak nmpk macam pengemis kan..

adamzico said...

cik fyza: erm.. pin tu kalau bercorak2.. leh dikira aksesori.. hehe..

hehe.. teddy bear xde.. bantal busyuk tu ade.. (blushed)

contest tu nak JOIN tapi kena ADD kat FB.. malas nk open FB.. hehe.. Tenkiu TAG saya ye.. wink!

adamzico said...

Encik Blogger: hehe.. Cam ne saya nak tawu yg pakai tuxedo tu pengemis ke x??? Hehe.. (tgh belajar nk kenal ragam manusia melalui pakaian dll)

Cik Atika said...

1: Suka gak cuba something new tp besa nya tak tahan lama...fesyen skang pelik2 xselesa r.

2: Contact lens yg hitam. Hak3.. Tu pun sbb sy sorang ja yg pkai contact lens color dalam group kuliah.

3: evolusi tudung skang nmpak cam makin x elok ja.. makin lama makin singkat..dah tu nak tinggikan sanggul plak..dlm hadis dah cakap pompuan yg pkai sanggul tggi cam unta adalah dr golongan ahli neraka.

4: X salah kire nye lelaki pown ada teddy bear @ bntl busuk @ sbgy. Tp yg penting tahap pjagaannye. Mesti pentingkan kebersihan.. Slalu tukar sarung bntal ye..Kalo teddy bear dobi lah jugak, K...

p/s: Pakaian pown penting dlm 1st imperession.

adamzico said...

contact lense hitam??? menarik tu..

ye kan.. tudung sekarang ni dah cam tali gantung (sorry to say that) sbb kelihatan menjerut si pemakainya..

bantal busyuk.. hehe..

1st Impression penting bagi golongan wanita.. kan kan..!

C I K . F Y Z A said...

add fb erk?? tak pasan la.. hehe.. welkam..

its cool what ada bantal buchukk.. fyza pun ada gak..huhu

Encik Psychopath said...

bagaimana ingin menampakkan sebagai seorang yang biase2? apa pakaiannya ?

adamzico said...

cik fyza: cam tu la.. Kena ADD FB dia.. Tetibe potong niat nak JOIN.. huhu..

Ye ke? Ade bantal bucgukk gak ek?

wink!

adamzico said...

Encik Psychopath: Pakaian yang menampakkan seseorang itu biasa..? Pakaian itukan mencerminkan diri individu itu.. Kalau nak nampak biasa (pandangan peribadi saya lah).. Jangan la keterlaluan aksesorinya.. Pakaian itu sesuai dengan tubuh badan.. Make it simple.. T-shirt berkolar and Jeans pun dah cukup santai.. Ni pandangan saya lah.. hehe.. wink!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!