Tuesday, 1 March 2011

Pening punya penangan.. Gugur rambut ke bumi..!

Salam..

Hidup penuh DUGAAN..
Dugaan datang pelbagai bentuk..
Mungkin hari ini terduga sedikit..
Mungkin esok terduga banyak..
Selagi NAWAITU keranaNya..
Eden diamkan..

Dugaan boleh berupa SAKIT..
Sakit datang tanpa diundang..
Mungkin hari ini sakitnya kurang..
Mungkin esok sakitnya lebih..
Sejauh mana FIKIRAN nak kusut..
Eden redhakan..

Kita datang dariNya..
Kita kembali padaNya..
Meski hidup penuh dugaan..
Meski hari terisi sakit yang mendatang..
Eden yakin..
Ada timbal baliknya..

Terima apa adanya..
Kita manusia tak lepas..
Dari ujian demi ujian..
Untuk bergelar Khalifah..

p/s: Saket kepala sesangat..
Eden tak pedulikan..
Namun bila IA sedikit mengganggu urusan pekerjaan..
Eden gunting rambut..
Biar pendek..
Biar kemas..
Biar hilang sedikit beban..
Berat kepala ku harap meringan..
Ku ingin beribadah..
Ku ingin meniti Jalan Akhirat..
Dengan penuh Tawaddhuk..
Seiring SUCIkan hati..
Untuk sujud kepadaNya..

sila bace bersama : Sucikan hati

p/s: Wassini ya Sahabat..
Teman lontarkan Komentar..
Apakah EDEN ini telah melukai..
Perasaan anda, ANDA dan anda..?
Jika YA..
Maafkan Eden..
Wink!

Ensem x EDEN..?
Wakaka..
Wink!

6 Komentar:

hawiz said...

mmg ensem..kih3..........

With Julia said...

Apa yg penting Miss Julia nak puji sikit rambut adam..ermmm mcm Ck lak tgk terus wink3x...
Yup sucikan hati anda dgn panduan hidup yg Allah telah bekalkan melalui rasul kita iaitu Nabi Muhammad..tanpanya kita tersasar ke jln yg mungkar...so gembira dan lawak jenaka perlu ada dlm hidup baru hidup ini diwarnai rakan2 yg setia bersama dlm susah dan senang...
(Apakah EDEN ini telah melukai..
Perasaan anda, ANDA dan anda..?)
Ermm jawapan With Julia is manusia tidak pernah perfect...apa yg ptg adam zico is da best friends in blogger arena...thanks with BCR gengs..."Ingat! Setiap Hari adalah Hari Yang Indah" :D

adamzico said...

hawiz: keh3.. leh lak komen picture kartun eden tu.. wakaka.. wink!

adamzico said...

With Julia: Puji? Julia dah lihat ke rambut terbaru eden ni..? Sorry sebab selitkan ur N3 sal sucikan hati.. eden rasa itu yang sesuai untuk diselitkan dalam N3 eden.. sbb eden tgh saket kepala dan perlu untuk memuhasabah diri..

Tenkiu sbb kenyataan Julia tu.. U r da bet friends in blogger too.. We r BCR rite? wink!

efa said...

hikhik potong rambut is better dri berambut pjg eceh pic cartoon tu smart hoho mkn ubat sma yea moga tak sakit pala erk =)get well soon hoho

adamzico said...

efa: ye ke? kalau rambut panjang x OK ke? apapun saket kepala still x OK lagik.. tenkiu 4 ur concern..!

Dah baca ENTRY ni..?

Satu BAHASA Satu LOGHAT

PEKIN

PEKIN adalah satu keadaan dimana seseorang itu belajar untuk berjimat.. Berdikit-dikit dalam berbelanja..

Ayat:
Masa untuk PEKIN.. Menabung time..!

p/s: PEKIN pekin jugak.. Jangan kena cop bakhil sudah.. Anyway PEKIN yang saya maksudkan ini tak ada kaitan dengan PEKIN si pelakon tu.. Kebetulan semata-mata.. wink!